Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Пумпал задвижван от магнити
wendala:
Аз имах впредвид, че дължината им е различна. Всеки един е по-дълъг от следващия. Поне така го виждам, като го спра на пауза.
Maistora52:
Еднакви са. Мисълта на Wendala е съвсем друга. За поредно увеличаване на височината.
Това със два по два по-ниски и по-високи не върши никаква работа - безсмислено е.
Още повече - показаното взаиморазположение - N към N - разположени са на взаимоотблъскване статор спрямо ротор.
Аtos:
Обаче от другия клип ми хрумна странна идея...искам мнението на Хипарх по въпроса?
1.Когато пуснем магнит да пада през медна тръба, пада бавно.
2.Когато пуснем магнит да пада през алуминиева тръба, пада бавно.
3.Когато пуснем магнит паралелепипед да падне свободно върху алуминиева плоскост, на няколко милиметра от нея става рязко забавяне, подобно на ефекта "въздушна възглавница", но знаем, че не е това причината.
4.На този клип се вижда преместване на немагнитна плоскост със значителна маса при бързо движение на магнита над нея.
Какви са изводите? Много съвременни физици дават "обяснения" с появата на разни токове в немагнитния материал и дъра-бъра...
Хрумвало ли му е на някой, че в подобна постановка може да се променя самата МАСА на магнита или немагнитния материал? Правейки го по този начин "различно плътен" за земната гравитация? Дали е установявано някога от някого?
При тела с малко тегло - хайде, минава номерът с разни "токове" в немагнитния материал...но в посочения клип виждаме доста масивна плочка!
Единственото логично обяснение за мен е, че тя си губи част от масата в този момент, по този начин и част от инертността!
Тъй като единствения начин на Земята да измерим маса на обект е да го претеглим (доколкото ми е известно), всяко измерване в този момент ще е НЕОБЕКТИВНО!
Някой има ли идеи, или нещо, което не ми е известно?
Аtos:
--- Цитат на: Maistora52 в Декември 12, 2014, 03:03:17 pm ---Еднакви са. Мисълта на Wendala е съвсем друга. За поредно увеличаване на височината.
Това със два по два по-ниски и по-високи не върши никаква работа - безсмислено е.
Още повече - показаното взаиморазположение - N към N - разположени са на взаимоотблъскване статор спрямо ротор.
--- Край на цитат ---
Да, ако е спираловидно изместване, ще създаде страшна прецесия и...излизане от равновесие!
--- Цитат на: wendala в Декември 12, 2014, 03:03:01 pm ---Аз имах впредвид, че дължината им е различна. Всеки един е по-дълъг от следващия. Поне така го виждам, като го спра на пауза.
--- Край на цитат ---
Прав си!
Дебелината им е различна, оттам - и силата им!
smsi-h:
--- Цитат на: wendala в Декември 12, 2014, 01:54:34 pm ---Здравейте колеги!
Попаднах на тази магнитна играчка.
https://www.youtube.com/watch?v=XO5kZbR1ELo
Мисля, че алуминиевото фолио е причината да се върти.
Ето ви и доказателсво:
https://www.youtube.com/watch?v=Baq4whkHCIk
Какво ви е мнението по въпроса?
--- Край на цитат ---
Клиповете добре, но защо мислиш, че имат връзка един с друг. Какво доказва втория клип спрямо първия?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия