Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Пумпал задвижван от магнити

<< < (3/13) > >>

wendala:
Защото в първия клип, пумпала е облечен във фолио. Ако алуминевото фолио не помага, той нямаше да го облече.
Поне така мисля???
Втория клип доказва, че алуминият си взаимодейства по някакъв начин с магнитите, но незнам как точно??

Аtos:

--- Цитат на: smsi-h в Декември 12, 2014, 03:32:50 pm ---Клиповете добре, но защо мислиш, че имат връзка един с друг. Какво доказва втория клип спрямо първия?

--- Край на цитат ---
Може би wendala предполага, че в следствие на въртенето (бързо движение) на немагнитният алуминий в магнитно поле се образуват въпросните "токове" за които споменах по-горе?
И оттам - "правилото на дясната ръка"...

smsi-h:
Атос, тез въпросни токове физиците ги смучат от пръстите си, щото нямат какво друго да кажат. Нещата с магнитите не са изследвани. Да ама алуминият е екран. Хауърд Джонсън. Съответно си задайте въпроса, какво става с алуминия и медта, когато ги внесем в магнитно поле. В тези материали е ядката за магнитния двигател.

Да, разполагането върху една и съща страна на ротора на магнити с еднакъв поляритет, но последователно с различна височина би могло да е разковничето, но алуминият, ох... мам-а му, той е в основата. Без него даже по този начин /последователно/ да разполагаме магнити с различна височина, роторът ще спре.

wendala:
Мисля, че двигателя на Wasif Kahloon:
http://peswiki.com/index.php/Directory:Wasif_Kahloon%27s_Magnet_Motor

също използва това взаимодействие на магнити с въртящ алуминий. Забележете, че той първоначално го развърта на ръка.

Аtos:
Да, екран е, но не е НЕУТРАЛЕН спрямо ДВИЖЕНИЕ на магнит!
Което ме навежда на допълнителни въпроси, освен тези, зададени от мен по-горе...
Някой изследвал ли е дали и как се променя кристалната решетка на обикновена стомана, чугун, алуминий или мед ,поставени в силно магнитно поле?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия