caduceus, благодаря за поздравите,
за съжаление не си разбрал нищо от написаното от мен по-горе.
1. Опита с хладното електричество първо го направих с високоволтовата бобина от телевизор "Пирин", а след това и с ТТ. Да, ефекта е същият, който описваш, но за мен това е ток с висока честота и нисък ампераж. Явлението е добре описано в учебниците за охрана на труда и се преподава в техникумите (ама кой да чете дебели книги). Щом на теб ти е по-лесно да го наречеш "хладно електричество" - така да бъде.
2. Относно МЕГ-вете, много ясно съм написал "стандартно изпълнение, като ИНКОМП". Никъде не съм отричал съществуването на работещи устройства, но уви те имат по различен принцип на работа от дискутираният тук. Всички те се водят МЕГ (Motionless Electric Generator), но почиват на различни принципи.
3. Оттатък в по-добрият свят съществуват патенти на поне 5 - 6 устройства тип МЕГ, първият от тях датира от 1976 г. И за съжаление само този на Том Беарден има успешни реплики, но без да е намерил практическа реализация до момента.
4. Не е въпроса фанатично да вярваш или сляпо да отричаш нещо, а да събереш различните неща от пъзела наречен икономическа обосновка. Защо нещо, което е лесно реализируемо, не се направи и да носи дирекно блага (в случая продажба на ток), а трябва да се търси непременно балъка, на който да се продаде идеята, патента или каквото и да е там. Ти като банкер и икономист какво обяснение виждаш например.