Постът ми тук е принципен относно развитието на всяка една тема във Форума.
Наясно сте всички, че когато една информация е непълна, ще възникнат задължително противоречиви мнения - едни на разбиращите и възрадваните, други на "разбирачите" и хлевоустите, трети на лаиците и защо не точно тщеславните!
Колегата Чоби е специалист! Сериозен специалист. Намерил е НЕЩО! Споделя част от него, показва, обяснява ("което е за даване")... и видът на темата е точно такъв, какъвто може единствено да бъде - Почти Лудница! - като повечето теми във Форума. Но това е нормално - Другото е Суета!
Във Форума ни има Авторски теми които се броят на пръстите на Едната ни Ръка. Всичко останало е "Обща теория на Изобретателството", "Обща теория на Откривателството", "Общи теории Разни" и покрай всички тях МНОГО ПЛЯВА. Вярно е, че има много сериозен мулти-диалог на базата на Класическата Наука, вкл. Физика, Химия, Философия, Биология, Екология и пр. НО, има и прекалено много Лични Нападки и на много места дори ЖЕСТОК НИХИЛИЗЪМ, рушащ всичко светло, добро и оптимистично в нашите експериментаторски души. - ето на това се чудя вече трета година как да му намеря Творческото и Градивно Решение...
Ами че, независимо каква е темата, винаги се явява Някой, готов да охули всичко и да го превърне в г@вна.
Знам защо се получава това, но то няма решение... въпросът опира до манталитет, а тук не сме в детската градина да си преповтаряме уроците от първите 7 години.
...
Темата на Чоби е АВТОРСКА. Съобразете с това.
В този дух, имам питане към г.н Чобанов - ако разреши, мога да заключа темата му, докато страстите утихнат, и когато е готов да каже нещо Повече по въпроса, казва ми, отключвам темата и продължаваме ПО-КРОТКО - НАПРЕД!
Друг начин няма!
...
Разбира се, че една Авторска тема, може да бъде развивана от Автора й, по всякакъв начин (съобразен с Правилата на Форума), и никой не може да се сърди на Автора. Единствен Той е, който "опира пешкира"... за добро или за лошо...
Задачата на Модераторите и Админите е една единствена в случая - да помагат на Автора в "прането", че да не "се съдере пешкира" по най-глупавия начин!
...
Чакам решението на г-н Чобанов (с най-голямо уважение) да каже, какво да правим с темата му?
Поздрави!