Цитат от писмото на Gaitan:
"Здравейте,
Здравейте! Аз съм режисьор на свободна практика. Интересува ме темата за Свободната Енергия и в момента работя над сценарий за документален филм за Стефан Маринов.
Прочетох много материали, срещам се с издателя на "Изиди Сатана", който стана консултант на проекта, говорих с лица, с които той се е познавал в Германия и Австрия. Видях се и с жената и сина на Стефан Маринов и с няколко негови приятели. Срещнах се и с няколко негови съвременници от БАН, които обаче не знаят с какво се е занимавал (или тактично се разграничават от това) и не могат да обяснят нещата, за които чета тук и в книгите на Маринов.
Работя заедно със сценаристка, с която събрахме много данни за живота и близките на Стефан Маринов.
Най-същественото обаче, идеологията, целта на разработките на Стефан Маринов, как конкретно се е борил в пътя към един по-добър свят, има нужда от обяснение от специалист или човек, който разбира труда му.
Прочетох Ваши мнения, затова се обръщам към Вас с надежда за отговор и евентуална писмена кореспонденция или среща.
Смятам, че филм за Стефан Маринов би имал смисъл единствено ако обективно отразява идеите, целта на разработките и практически обяснения за широк кръг хора, а това може да стане най-добре с помощ на хора с будна настройка.
Организационно погледнато, ще кандидатствам за субсидия на филма и ако бъде произведен, той ще бъде показан на фестивалите за документално кино и евентуално по телевизията.
Приемете уважението ми
"
Моля колегите, кой каквото знае, да пише тук.