Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
Аtos:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Септември 17, 2014, 06:07:10 pm ---Добре atos,
няма да питам повече, явно и ти не ги разбираш нещата!
--- Край на цитат ---
Защо, питай, ама не всеки път едно и също!Така и аз всеки път едно и също трябва да повтарям и така до безкрай?
Ти, Ванко, разгледа ли клиповете, постнати от Димов?
Аз обяснявах ли ти в този си пост:
--- Цитат на: atos в Септември 16, 2014, 09:08:26 pm ---Представи си сега, че имаш окачена една тежест около 500 килограма на стоманено въже дълго около 10 метра, представи ли си го?
Ха сега, представи си, че с леки, кръгови движения(с ръка) в най-горната част на въжето постепенно го развърташ в кръг(залюляваш го кръгово)-въжето се движи по контура на въображаем конус, нали така?
Долу, тия 500 килограма започват да се въртят в кръг, набирайки скорост, това придава на тежестта голяма кинетична енергия, ако човек застане на пътя и - ще го размаже!И това си го постигнал само с част от силата на ръката си, важно е да се влезе в резонанс.
В това е идеята, да се използва инерцията на масата, като само я управляваш в горната част на въжето, в случая-лоста!
--- Край на цитат ---
Какъв е принципът?Натрупване на центробежно-инерционна енергия от развъртане на лост с тежест в края.
По същия начин действат и мотокрановете, които събарят сгради с верига и голямо гюлле накрая и.
Знаеш ли, едно време,преди откриването на лъка, древните ловци са ползвали един вид устройство за хвърляне на копие, наречено АТЛАТЪЛ.То е адски просто за изпълнение, но служи за увеличаване на въртящия момент при изхвърляне на копието, като удължение на ръката.Резултат= 3-4 пъти по-голяма сила на изхвърляне при същата вложена енергия-мускулната.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: atos в Септември 17, 2014, 07:17:41 pm ---Аз обяснявах ли ти в този си пост:какъв е принципа?Натрупване на центробежно-инерционна енергия от развъртане на лост с тежест в края.
--- Край на цитат ---
Браво atos! Най накрая прозря истината! Ключовата дума е "НАТРУПВАНЕ". Не можеш да получиш повече енергия от тази която си натрупал! И това не е двигател, а акумулатор. Видя ли, че не било толкова трудно!
Maistora52:
Ей-и-и! ;D ;D ;D Ей-ии? ;D ;D ;D Ей-.и-и? ;D ;D ;D Ей!
...
просто нямам думи... ше ме скъсате... с тия ваш'те "захапки"!
Аtos:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Септември 17, 2014, 08:41:18 pm ---Браво atos! Най накрая прозря истината! Ключовата дума е "НАТРУПВАНЕ". Не можеш да получиш повече енергия от тази която си натрупал! И това не е двигател, а акумулатор. Видя ли, че не било толкова трудно!
--- Край на цитат ---
Да,но си я натрупал, изразходвайки по-малко,отколкото се получава...май именно ти чак едва сега схвана идеята, което е обнадеждаващо все пак :D
Много ясно, че в края, при тежкото махало ще включиш не огромен механичен консуматор, а такъв, който с малко превишава вложената мощност, иначе ще спре.Останалото е въпрос на проба и нагаждане.
По тази схема можеш с една ръка да предизвикаш кинетична енергия, която да размаже човек, ще го отречеш ли?
Автокранът, събаряйки сградите с гюлле би изразходвал в пъти повече енергия ако за всеки удар тръгва с "рогата напред" срещу стената, ще го отречеш ли?
Освен това тук, в тази разработка се използва и допълнителна по-малка тежест за баласт(или силно пречупване-изместване на оста,което е същото), чието въртене спомага за по-лесна смяна на наклона на оста-допълнителна хитрост!Поради разминаване на тежестите при въртене се отчита известна неравномерност на въртене, както отбеляза Димов - когато тежестите влязат в резонанс на въртене се усилва, когато се разминат-леко забавяне.
Bat_Vanko:
С подходящ редуктор и скрипец и аз ще повдигана с една ръка невероятната тежест от 10 тона. Но когато тя слезе в изходно положение няма, да получа повече енергия отколкото съм вложил. Просто ще я запася на 5 метра височина.
На подобен принцип работят и чуковите мелници, познати са отдавна, но ако знаеш колко ток гълтат.
И накрая щом си толкова уверен в това, което толкова яростно защитаваш: аз лично ще ти дам тези 1500 лв ако успееш да ми демонстрираш установката в режим на реална работа с КПД>1.
Докажи го на яве, то на книга и баба може!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия