Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
mind:
--- Цитат на: juliang в Август 08, 2015, 07:57:25 pm --- .... ами половината от енергията отива някъде.
--- Край на цитат ---
....да му счупят редуктора.
Аtos:
Самата концепция е погрешно изпълнена, казах ви вече.
Твърда връзка= редуктор, нищо повече.
И...наистина, по-голямата получена енергия отива за потрошаването на предавките по този начин. Ако не е по-голяма, няма да се почупят!
juliang е прав единствено за едно - всеки пише и мисли както сам си го знае, без да вниква в мисълта на другия...
Иван Димов:
Не съм проверявал сметките на juliang, но аз бях казал, че въртящият момент горе ще е по-голям от този долу. Затова ще се самоцитирам.
« Отговор #484 -: Август 01, 2015, 11:44:42 am »
--- Цитат --- От тези формули се вижда, че при ъгъл(а)=45 градуса имаме равенство на двата момента. При нашата конструкция обаче ъгъл(а) < 45*. И се оказва, че така горе въртящият момент ще е по-голям от този долу. Затова за да получим СЕ трябва да монтираме генератора горе, а двигателят да върти долу. И топузът сега няма да изостава, а ще избързва, т. е. ще е водещ при движението. Погледнато отгоре конструкцията ще изглежда по следния начин. Топузът ще е вдясно пред наклонената ос, двигателят отдолу ще върти обратно на часовника, а генераторът горе ще има спирачен момент по часовника. Това е за конструкция с ъгъл(а)<45*. И сметките са само за гравитационната сила при 90* отклонение на топуза. Допълнително ще трябва да умувам за центробежните сили как влияят, но там сметките са малко по-сложни.
--- Край на цитат ---
Предлагам да се направи моя начин на измерване за да стане ясно какво трябва да се прави.
макс1962:
Колега Димов, дай го тоя начин на измерване ясно и подробно и ще го направя при първия удобен момент.
lz1jer:
RUS, не е почтено да дискредитираш juliang по този начин. Аз бях в чата по време на спора, който вероятно те е подтикнал да напишеш този пост. Спорът беше на съвсем друга тема нямаща връзка със Скинър, това може да се потвърди, защото чата се записва (любимо хоби на някои колеги). Това, че juliang не вярва в конспиративни теории, врачки, хороскопи и прочие, не ти дава право да го обиждаш, както Ти си позволи нееднократно в чата. Даже дежурния админ изрази съмнение дали juliang е за "тука" (форума за свободна енергия) !??? Малко се озадачих, защо не те баннаха веднага, но като размислих се сетих.
И не, не съм адвокат на juliang, както може би ще попита някой, просто споделям информация.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия