Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (92/123) > >>

Радико:

--- Цитат ---Или да започвам да колекционирам негови бисери
--- Край на цитат ---
Знаеш ли това май е най ценната ти идея за последния месец назад.
Съжалявам за острият тон, но твърденията ти по темата са пълни глупости за разлика от тези на juliang. Колекционирай препрочети ги няколко пъти дано вникнеш в това "толкова е елементарно" че да разбереш, че тази идея е бита кауза. Няма как да проработи. Със грешни доказателства можеш да убедиш някого "тоест да го излъжеш" но машините не подлежат на убеждаване. Няма как да излъжеш топуза че е изнанадолно когато е изнанагорно.
Можеш единствено да излъжеш Макса  да се бъхти залудо и да си пилее парите за бита кауза. В края на краищата това за него ще е натрупан опит, но на каква цена. Много скъпи ще му дойдат тези знания. Интересно ми е след като се види от всички, че не става ще заговори ли съвестта ти и ще си кажеш ли дори за миг: Баси как го прекарахме този човек, или ще си кажеш: Абе тоя не може да направи нищо дай да видиме некой друг да се побъхти и той.   

Радико:

--- Цитат ---И в чата когато ми описа за сферата и тавата своя мислен експеримент си замълча какво ще се случи ако вместо сфера сложиш изправен цилиндър със същата маса в тавата.Нещо не ти изнасяше кардиналната разлика.И си замълча когато те репликирах в тази основна разлика
--- Край на цитат ---
Когато правиш кинематична схема масата всеки детайл се представя като точка разположена в неговия център на тежестта. и това не е измислено от хитри продажни учени установено е от огромна практика като най вярното. Освен това има детайли чиито център на тежестта е извън тях. Ако използваш такъв детаил за тежест това съвсем ще те обърка "поне тебе"
И в чата ясно ти отговорих че при разглеждането на кинематиката на "машината" формата на тежестта е без значение. в случая май беше някаква джанта ама каквото и да сложиш взаимодействието става в един лагер отдалечен от тежестта. Аз мисленно увеличих уилея на лагера до размер на тава за да може да си го представиш по лесно, но за теб явно е по важно да надговориш другия и да излезеш победител от спора "със всички средства"
Добре дерзай хващай се и направи "машината" по добре от Макса неизчерпаемата енергия е твоя очаква те. От мен имаш една стара джанта за топуз. мога да ти я напълня и с бетон да е по тежка.     

макс1962:
Радико, искренно ти благодаря за загрижеността, но нямаше нужда. От няколко месеца това за мен се превърна в хоби. Нали знаете....... всеки си е башка луд  ;D.
И за парите да не се притесняваш, правя всичко по икономична програма   ;), а и токът за електрожена ми е безплатен. Нищо че още не е "тръгнала". 

Аtos:
Радико, ти и Юлиан не можете да се изказвате по въпроса дали "ТАЗИ ИДЕЯ Е БИТА КАУЗА" по простата причина, че не сте схванали самата идея още!
Че вие си мислите, че се предава въртящ момент, бре? За какво ми говорите изобщо?
Оттам - нататък всяко обсъждане спира!

GreenHulk:

--- Цитат ---Даже дежурния админ изрази съмнение дали juliang е за "тука" (форума за свободна енергия)
--- Край на цитат ---
Нямах предвид нищо мракобесно или цензуриращо , но какво да си помисли човек, като го чете julian?
Старая се да не му се връзвам поне, но на някои дали не им идва в повече. При това определено не е тъп или неинформиран, ако смени полярността, може да е по добре (не е толкова страшно, като да "минеш под дъгата"  ;D )

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия