Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962

<< < (93/123) > >>

Радико:
Щом твърдите, че не съм разбрал изобщо идеята дайте да се уточним. Прилагам чертеж, рисунка на кинематичната схема на "машината" както я разбирам аз. Спестете си констатациите за липсата на "релсата", тя е детайл, които е предназначен за увеличаване на механичната якост и няма роля в кинематиката. Без релсата се увеличава единствено механичното напрежение в горната ос, Вярно релсата добавя и триене в цялата постановка, но не са решаващи ще ги пренебрегнем, не влияят на принципа.   Та това ли е "Машината" на  макс1962

GreenHulk:
Имам такъв въпрос: приемаме ли, че оригиналната установка на Скинър работи. Ако да, по каква причина, ако не - също по каква?
Относно Ганчев и Млеченков - тяхната е снимана и твърдят, че имат по-голям изход - отново ако да, по какви причини и съответно ако не по какви.

макс1962:
Радико, схемата е правилна, но от нея не се разбира че карданът може да се върти и около оста си, освен по релсата. Дали точно там не е " ключът от бараката "?
За Млеченков и Ганчев - на изхода няма как да имат повече по простата причина, че топузът не се отлепя в никакъв момент от ДМТ. Може и да е нарочно.

Аtos:
Много точна схема, Радико, браво!

Ето това е може би първата по-разбираема схема, по която може нагледно да се види и обясни действието на силите!

Сега...колкото е по-къса отсечката 1-2 и колкото е по-малък ъгълът на наклона при 3-6, толкова по-малко сила ще е нужна за предизвикване на изместване на наклона (ВЛОЖЕНА ЕНЕРГИЯ).

Колкото е по-дълго рамото 4-5 и колкото е по-голяма тежестта, толкова по-голям въртящ момент ще се СЪЗДАДЕ долу (не "предаде").

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 09, 2015, 09:06:43 pm ---Радико, ти и Юлиан не можете да се изказвате по въпроса дали "ТАЗИ ИДЕЯ Е БИТА КАУЗА" по простата причина, че не сте схванали самата идея още!
Че вие си мислите, че се предава въртящ момент, бре? За какво ми говорите изобщо?
Оттам - нататък всяко обсъждане спира!

--- Край на цитат ---

Долу в генератора ти трябва единствено и само въртящ момент, който да върти генератора. Всичко друго е паразитно. Натиска от тежестта на цялата движеща се конструкция върху оста на генератора, силите от лашкането на тежестта, които ще товарят лагерите наляво-надясно - от това енергия няма да извадиш.

Това, че не се предава директно въртящия момент от мотора горе към генератора долу ми е ясно още откакто е почнала тая дискусия.

Ако се съгласите, че долу ви трябва само и единствено въртящ момент за да въртите генератора, и че горе влагате само и единствено въртящ момент чрез мотора, позициите в спора може малко да мръднат.
А може и да кажете какво освен въртящ момент вкарвате и изкарвате от системата. За другите неща, които се случват ще говорим после. Нека уточним какво се вкарва и какво се изкарва като за начало.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия