Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
juliang:
И к'во излиза - за 1/2 час измислих механизъм, дет вече е патентован ... :( Язък за напъването.
RUS, много красива схема, на която обаче има 3 стрелки, като най-горната просто не разбирам какво означава. Няма ги и опорите, камо ли реакциите в тях.
Ако имаш някаква идея - изложи я мъничко по-ясно. Това лично за мен е абсолютно неразбираемо, просто не разбирам какво искаш да покажеш с тази скица. Ясно е че центробежните сили действат навън, но после?
Радико:
RUS
Бях помолил в предишна публикация да се съсредоточим върху само една кинематична схема.
Това, че ти предлагаш да се разглеждат схеми с евентуална различна кинематика означава ли,че си стигнал до извода, че разглеждания модел е не работещ. Освен това:
--- Цитат ---А именно какво ще се получи ако ЦТ на топуза не е в равнината на окръжноста (тавата) ,а над нея и под нея
--- Край на цитат ---
такова изказване ми прилича на много деструктивно. Просто да кажеш някакъв довод какъвто и да е. Това са две напълно противоположни промени за това ги оцветих с червено и синьо. Напрегни си поне малко по конструктивно мозъка дано се сетиш поне за центробежните сили които както личи и по името им действат радиално от центъра навън. Ако до сега не си го забелязал точно от центъра навън е разположена дръжката на топуза следователно единственият ефект от тези сили е, че се опитват да разтегнат дръжката на топуза която обаче е неразтеглива за твое съжаление.
Другият евентуален ефект ще е, че ще се опитат да огънат вертикалната ос дето се държи за нея дръжката, там случаят е аналогичен.
Ако искаш да продължаваме обсъждането прочети внимателно обяснението ми защо не работи това нещо и давай по същество Ако нямаш доводи напиши ЯСНО: Тази концепция не работи дайте да разгледаме другата.
juliang:
Радико, предполагам че когато ЦТ е над или под "дръжката на топуза" при тази негова конструкция ще се получават някакви сили в онова "Г" образно парче горе, с което се цели някакво накланяне на оста напред или назад спрямо посоката й на движение... един вид насилствено топуза се поставя в позиция да избърза или закъснее... но това не помага с нищо на конструкцията като цяло. Пак стигаме до задънената улица до която е стигнал Макс - тежестта ще избърза, ще се спусне малко по-ниско, ще спечелим нещо, но все някой някога ще трябва да вдигне тази тежест обратно нагоре.
--- Цитат на: RUS в Август 11, 2015, 07:13:14 am ---В завършек като едно сравнение- пумпала в покой не е интересен като обект,но поведението му в действие вече става интересно с проявата на жироскопичния ефект.
Вие натрапчиво сте се вторачили в неподвижния пумпал.
--- Край на цитат ---
Ако може да ползвам аналогията... а ти натрапчиво си се вторачил във въртящия се пумпал, защото го виждаш вече въртящ се. Пропуснал си обаче момента в който някой го е развъртал, използвайки силата на ръката си. Сега стоиш, кефиш се и викаш "Леле, колко яко, че и безплатно"...
Ksurnev:
Радико, май няма кой да разбере схемата освен макс и аз.
В събота и неделя, ако имам време, ще гледам да направя нещо за демонстрация.
Тогава анализът на сили, моменти и мощности ще е по-лесен, пък и ще се разбере дали от тази трънка ще изскочи заека.
Поздрави от Смолян
mind:
--- Цитат на: RUS в Август 11, 2015, 07:56:20 am ---Специално за Радико и останалите ''обективни'' коментатори предлагам една схема където нагледно е начертано всичко като действащи центробежни сили.По специално нека обърнат внимание на опорните реакции.Също нека се акцентира на ЦТ на тежестите - къде и как са приложени и тяхното значение спрямо посоката на въртене.
Нека се коментира и това ако не е проблем.
--- Край на цитат ---
Аз, като "обективен" коментатор, предлагам да видим къде са разликите. При едно и също тегло на тежестта и
еднакво по дължина рамо ще има ли разлика в силата горе?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия