Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
макс1962:
За идеята на Иван Димов - не работи! При завъртане на барабана и стопиране отгоре топузът отива в грешната посока, т.е. ще помага на спирачката.
Иван Димов:
макс1962, какво значи не работи? Ако опънеш долу въжето както е на моята фигура, топузът ще се премести надясно и леко ще се повдигне. При това положение центърът на тежестта на карданната ос с топуза се премества надясно и затова се получава въртящ момент, който иска да отклони горе оста надясно (червената стрелка). Именно затова трябва да сложим горе тежест за да се спре отклонението надясно. Само ограничителят няма да спре отклонението надясно, трябва и тежест горе. Какво точно си направил, нещо май не се разбираме? Осмисли по-задълбочено идеята. Ако трябва да дискутираме и в чата.
макс1962:
Завъртях ръчно и малко барабана долу. Няма значение в каква посока, едно и също е. При оказване съпротивление на шайбата горе, респективно на движението на ролката по релсата, тежестта започва да се повдига по посока на въртене на барабана. Колкото повече се повдига, толкова повече иска да го спре и завърти наобратно.
Иван Димов:
Правилно, затова се слагат тежестите - за да удържат топуза повдигнат. Направи всичко точно както съм го описал и ще схванеш идеята. Виж и какво писах в чата.
juliang:
--- Цитат на: RUS в Август 11, 2015, 08:05:22 pm ---Това си е скица рисувана на ръка в която ясно се вижда това което обяснявах от много време.
Напънете се малко кое какво е,поогледайте клиповете и всичко ще ви е ясно.
Все наготово не мисля че е добра идея.Досега писах ,повтарях,потретвах - глас в пустиня и посевместен херметизъм и догматизъм в мисленето...
Дали има и 5-6 човека да са разбрали всичко това не знам.
Яснота по цялата концепция = 0 за някои от коментиращите тук.
Няма проблеми - коментирайте си на воля,нищо че цялата идея и концепция още не сте я разбрали въпреки настойчивите обяснения от моя страна досега.
--- Край на цитат ---
Сам виждаш, че част от коментиращите темата не разбират за какво говориш. Обаче отказваш да ни "осветлиш" къде ни е грешката. Въпреки това се ядосваш, че никой не разбира това което ти се опитваш да обясниш.
К'во да ти кажа ...
Поне кажи ясно, че това на търновците е менте и не работи, за да има нещо с което да съм съгласен с теб.
А да спориш по този начин: "Абе не сте прави, но аз няма да ви кажа къде бъркате" мисля че е абсолютно неконструктивно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия