Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
juliang:
Ще резюмирам видеата, откъдето съм черпил информация:
http://tv7.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-/%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%86-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%8F-%D0%B2%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8_l.102_i.10175683.html#.Vcr6OHGqpHw
репортаж по TV7 който показва ясно системата в работещо положение. Има и просторно обяснение на Ганчев, което за мен е на толкова ниско ниво, че просто не ми се коментира. Показва 12 волта и 0.6 ампера, и после се обръща към някакви тетрадки, на които са записани някакви числа. Никъде не каза колко енергия ИЗКАРВА от системата. Обяснява нещо за кинетичната енергия на топуза, но за изхода ... мълчи.
Тук се вижда и тоя прословут стол дет се върти и дет толкоз ме карате да го въртя и аз... :)
Още едно видео - от BNT2: http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/dvigatel-proizvezhda-tok-ot-gravitatsiya
Видео с култиватора: http://tv7.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D1%81%D0%B5-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_l.102_i.10178298.html#.Vcr8QXGqpHw
отново приказките са повече от общи. Другото, дето го показват как го въртят на ръка пък прилича поразително на генератора на Сърл, но не мога да дам твърдо становище дали е това.
Видео от Нова тв: https://www.youtube.com/watch?v=gMk-1ouP-gg
И тука вече почва едно мазало... : https://youtu.be/3U_AMing5ic?t=960
Това е най-пълното видео, което обаче ме кара дълбоко да се съмнявам във всичко.
Първо има засичане на консумацията на устройството с топуз и без. С топуз - 0.5 ампера, без топуз - 0.4. Обаче и в двата случая няма нито дума за ВАДЕНЕ на енергия от системата. Говори се за кинетична енергия на въртящия се топуз, но не за нещо повече. Естествено че ако сложиш един разбалансиоран топуз мотора ще харчи повече отколкиото ако върти само оста.
За култиватора - показва 28 ампера на 12 волта. Това са си 350 вата вложена енергия, която е предостатъчна да търкаля култиватора на равно. А че с вдигнати гуми му харчи 20 ампера ... просто му е кофти мотора - харчи на празен ход почти толкова колкото под товар.
За мен най-вече последното видео ми говори повече от достатъчно. Тоя човек просто не знае какво говори и какво мери. Лошото е, че има хора които му се връзват. Аре, журналистите ги мани ... к'во им разбира на тях главата, те искат сензация. Обаче хора, които претендират че разбират от електротехника и от механика ...
juliang:
И още нещо - тук: http://tmview.bpo.bg:8080/bpo_online/jsp/start.jsp може да се поровите малко в "разширено търсене" и да видите, че на името "Петко Ганчев" излиза само един резултат, който е някакъв друг Ганчев живеещ в София, и няма абсолютно нищо общо с добив на енергия. Така че и приказките за патента май са само въздух под налягане.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Август 12, 2015, 11:19:15 am ---atos
Спасителят в ръжта ли го играеш. Във всяко друго отношение последният ти коментар би бил определен дори и от тебе като несвързан с темата и изтрит. В него не прочетох нищо друго освен личностни определения насочени срещу мен и juliang.
--- Край на цитат ---
За това си прав, изтрих си този пост, ако това те удовлетворява?
Въпреки, че не съм съвсем сигурен дали си чел книгата, която споменаваш и имаш ли идея за какво се говори там...
Относно твоя прословут пост 549...ами...не е така!
Ако беше така - никой нямаше да се занимава това, в какъвто и да си помислиш аспект...световен...?
Готови ФРАЗИ, ГОТОВИ ФОРМУЛИ...що да се морим да мислим, като други преди нас са го измислили вече, а?
Е, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ и...това е:)
Ама що????
Щото...просто не може да бъде - добро обяснение!
juliang:
--- Цитат на: RUS в Август 12, 2015, 07:45:47 pm ---Никой обаче не се замисли над факта който макс1962 сподели
...
Това се подминава като факт през 9 баира и никой даже не коментира този ефект ,никой от ''обективните'' участници в дискусията не каза:
''Абе чакайте - това е интересно като ефект,дайте да видим как и защо става така!Нека се пробваме да изчислим стойностите на реакция! "
--- Край на цитат ---
Ами не си прав. Просто не четеш това което пиша вече не знам колко пъти.
--- Цитат на: juliang в Юли 28, 2015, 09:46:28 pm ---Както казах по-горе изгледах кадър по кадър видеото на Макс. Там ясно се вижда че в отделни участъци тежестта изостава, в други наваксва изоставането, а има и малки времеви отрязъци, когато тежестта изпреварва оста. Така че не може да се каже, че тежестта стои хоризонтално.
Но това не променя факта, че трябва да се вложи енергия тежестта да се вдигне, след като вече сме получили енергия от нейното спускане.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: juliang в Юли 27, 2015, 01:44:19 am ---Макс, виждам че лека-полека се убеждаваш в това, което говоря от сума ти време. Тежестта изостава само заради приложеното усилие върху спирачката. Така топуза се превръща в акумулатор на енергия - когато натиснеш спирачката акумулираш малко енергия в него, когато я отпуснеш той ти я връща. Но тя е една и съща - потенциалната енергия на повдигнатия на еди-каква си височина топуз, тежащ еди-колко си.
--- Край на цитат ---
А това, че карах Макс да закача кантарчета за какво мислиш го направих? Нали точно да измеря това което се влага да се повдигне топуза и това което се получава от неговото спускане.
И отново се изплъзваш от директен отговор на простия въпрос "Смяташ ли че в конструкцията на Ганчев и Макс има СЕ?"
dymelsoft:
Така е Rus, надприказването в тази тема определено чупи рекорди ;) .
В крайна сметка лично за мен, като наблюдаващ развитието на темата не мога да кажа че съм убеден в работоспособността на идеята, колкото и аргументи да се посочват (предимно теоретични).
Вярно е, че в тази механична система се проявяват доста физични "ефекти", но в крайна сметка имаме ли добавка или не за мен не е ясно. Моето виждане по принцип за източник на СЕ е в предимно резонансни системи пък било то и механични такива. Конкретно в тази установка също има предпоставка за резонанс при точно определени условия (обороти, които прецизно да се регулират). Може дори да се направи аналогия с трептящият кръг, като в установката ясно може да се види капацитета (масата на топуза) и индуктивността(инерционната сила), при което кръговата честота има своята резонансна стойност. В този ред на мисли, при резонанс имаме огромна реактивна енергия в системата която може да се поддържа с минимално количество вложена енергия, друг е въпросът дали в точката на снемане тази енергия ще се трансформира в добавка.
П.П. всички писания в тази тема до момента са като цяло безпредметни, независимо дали са в подкрепа или не на идеята, докато същата не се докаже/отхвърли с качествено изпълнена и прецизно изследвана установка. Не мисля, че установката на Макс1962 може да се определи като такава. Нищо лично.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия