Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (92/211) > >>

sasma:
С тези настройки на ELPUNTO дето ми изпратил след 19 чеса като няма слънце почна да ми зарежда батериите от мрежата, това добре ли е , ако не как да го спра да не зарежда от мрежата?

velko стартирах Диспечера с 3 панела, но тази вечер нямам още наблюдения какво ще става пред деня.
как спираш да не ти зарежда акумулаторите от мрежата?

velko:
Sasma ,на настроика changer source priority" е зададено-Solar only.което би трябвало да означава заряд само от панели.И аз още незнам кой режим е по добър,но практиката ще покаже.Аз така взех диспечера и нищо не съм настройвал...🍵

sasma:
Здравейте,
имам проблем с Диспечера  :'(  След 2 дни дето съм го пуснал днеска ми дава грешка 56 която означавало някакъв проблем с акумулаторите ( Battery connection is open ). Проверил съм кабелите всичко си е ОК, но акумулаторите бяха втора ръка възможно ли е да е някой акумулатор да губи връзката. Как да проверя дали е от акумулаторите или Диспечера има някакъв проблем. Има ли начин да се ползва Диспечера без акумулатори?

krasias:
Sasma, диспечера не може да работи без акумулатори. Най лесния начин да провериш акумулаторите в твоя случай, вземаш една крушка от автомобилен фар и проверяваш акумулаторите един по един. Може би има прекъснала клетка.

velko:
😊Здравейте..споделям първи впечатления от работа на Дец-Mppt 2.4kw.1kw-панели.48v.
4-акумулатора.Разликата между 24v и 48v.не малко,със PWM *  24.v.след залез минава към мрежа.А сега минава към мрежа към 20.30.което е още 4 часа работа..днес цял ден захранва от панели но имаше слънце.Два пъти исгасна тока в мрежата никакъв проблем осветление и помпа за парно работи окло час,и доиде тока.
Много доволен съм.Дай Боже всекиму..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия