Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
sasma:
Аз просто искам да се ориентирам от вас, да не объркам нещо. ;)
ELPUNTO:
sasma благодарение на твоите въпроси, развих ясновидските си способности ;D
Задавай ясно формулирани въпроси, при неправилно зададен въпрос, няма как да получиш
правилен и смислен отговор. :o
Ето как изглеждат параметрите на моята ДЕЦ с днешна дата 25. 11 2016 г.
Това е настройката за ЗИМНИЯ период, разликата м/у лятната и зимната настройка е минимална.
Най важните параметри са :
CHARGER SOURCE PRIORITY
OUTPUT SOURCE PRIORITY
BACK TO GRID VOLTAGE
BACK TO DISCHARGE VOLTAGE
sasma:
Благодаря ви отново ELPUNTO за бързия отговор, мисля че и други ще се възползват от тия настройки дето сте споделили, като гледам моите почти всичко трябва да променя. А каква ще е разликата с зимния и летния сезон и кога правите промяната?
velko:
Sassma,стартира ли твоята Дец?При мен днес е мъгла и слабо слънце ,диспечера показва че в акумилаторите влиза заряд 332w.Сега съм с МРРТ диспечер и показва освен ампери и колко вата влизат в акумулаторите.Предишния диспечер бе настроен вечер зарежда батериите от мрежата а този е настроен само от слънце и сега ще видя как работи..🍵
velko:
Elpunto,четох в някой от твоите постове,че вечер зареждаш акумулаторите от мрежата,докато сега ако правилно видях настроиките които си снимал заряда е само от слънце..Това достатъчно ли е в това време?
Днес при мен Дец цял ден зарежда батерии и консуматори са захранват от мрежа.Ако превключа ръчно на захранване от панели се оказва ,че акумулаторите почти няма да зареждат..или ще влиза 100w максимум.Питането ми е как постигаш заряд в това време...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия