Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
coke2k:
--- Цитат на: sasma в Август 02, 2017, 05:15:25 pm ---Не знам при вас как е но панелите ми нощно време ми произвеждат ток около 110-150 W и 49 волта. Почнах о нощно време да произвеждам. ;D
--- Край на цитат ---
Администраторите! Вземете някакви мерки много моля.
Аtos:
coke2k, какви точно мерки предлагаш да се вземат?
Има възможни 2 положения:
1.sasma е открил приложение на фотоволтаика от лунна светлина.
2.sasma взема нещо много добро (да не си сменя дилъра).
По кой казус от двата да работим :D
az_skeleta:
coke2k, не го знам шашма къде е ама при повече от 2кВ инсталирани панели 110 вата през нощта е възможно при ясно време и лунна светлина. Да не говорим че ако е на някоя добре осветена улица и отразената светлина ще помага.
Аtos:
--- Цитат на: az_skeleta в Август 02, 2017, 09:28:00 pm ---coke2k, не го знам шашма къде е ама при повече от 2кВ инсталирани панели 110 вата през нощта е възможно при ясно време и лунна светлина. Да не говорим че ако е на някоя добре осветена улица и отразената светлина ще помага.
--- Край на цитат ---
Особено при аморфни панели...
coke2k:
1- на 2 киловата 150 вата са кажи-речи 10 процента. Невъзможно е от луната или от улично осветление освен ако уличното осветление не е като на националния стадион. През нощта напрежението на панел 240 вата пада под 1.5 волта, а тока е микро ампери. Това значи че сасма има около 10000 панела така ли? И
2 - не може такова невежество по отношение на мерните единици. Скоро тока ще почнем и в литри или в месеци да го мерим. А и, извинявам се, ама до вчера на това момче целия форум му обяснява как да си конфигурира диспечера, и че не е хубаво да смесва акумулатор от москвич с акумулатор от винтоверт. И днес това нещо заявява че измерило ток 150 вата. Е няма такова неграмотно невежество.
Атос - този пост на шашма ли е, кво е, не му е мястото в тоя форум.
Почти никой не използва аморфни панели, особено такива като шашма - близо два пъти по малка габаритна мощност имат от монокристалите. И не си прав за аморфните. На тъмно нищо не правят. На облачно ДА но за другото НЕ..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия