Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (152/211) > >>

valex:
sasma
Сложи димер , но примерно след 20-30 секунди с таймер да се изключва. Така ще избегнеш проблемното време на превключване. Проблема е настройката на димера какво да е. Може би <2KW.

sasma:

--- Цитат на: velko в Май 21, 2018, 10:43:40 pm ---Sasma, радвам се да те видя във форума и във връзка с твоята дфвц,.. ама по въпроса с пералнята ... при мен също дърпа 2000вата от панел и акумулатори но за няколко секунди и включва мрежа понеже акумулатори са втора употреба.Но аз се справям така*10секунди от мрежата и толкова...ти с какви акумулатори си.Аз мисля да направя един пакет от чисто нови акумулатори автомобилни и да видя колко ще издържи...

--- Край на цитат ---
Акумулаторите ми са на година и половина купих ги нови 95 Ah  4 броя, към тях бях добавил и стари акумулатори автомобилни но едно по едно се скапаха, почват да се загряват единия чак се деформира. Миля, че правят някакво късо клетките и тогава ги откачам.

sasma:

--- Цитат на: sasma в Май 23, 2018, 04:54:31 pm ---Акумулаторите ми са на година и половина купих ги нови 95 Ah  4 броя, към тях бях добавил и стари акумулатори автомобилни но едно по едно се скапаха, почват да се загряват единия чак се деформира. Миля, че правят някакво късо клетките и тогава ги откачам.

--- Край на цитат ---
Ще сложа димер само на реотана и ще го наглася например на 1 KW така няма да се прецаква електрониката на пералнята, само ще ми топли по бавно водата както ми е бойлера. Поне аз така мисля да направя. Приемам и други предложения. :)

ELPUNTO:
На 24 февруари 2016 г. монтирах 4 бр. тягови акумулатори 12 V / 180 Ач на Монбат/Монтана и така
моята ДФвЕЦ заработи на "пълна мощност" . . . .  това е добрата новина . . . .  :)

Лошата новина е, че тези 4 бр. акумулатора не можаха да работят три години . . . . .  :(
Още през лятото на 2016 г. акумулаторите започнаха да дават признаци на "умора", капацитетът им
намаля, бързо се разреждаха и не можеха да захранват нощно време къщата.

Към края на октомври 2018 г. акумулаторите практически "умряха" задържаха енергия не повече от 5 мин.
Така ДФвЕЦ влезе в режим заряд/разряд на акумулаторите, който режим е неефективен.
Изключих Диспечера и той не захранва вече къщата, а ФВ панели зареждат само акумулаторите и захранват
Диспечера.

По мои сметки тези тягови акумулатори издържаха около 1 200 цикъла заряд/разряд, което е техният
предел.Може би съм ги оставил да работят в режим на дълбок разряд, в желанието си да "изцедя"
всеки ват произведен от ФВ панели.Не знам . . . .      ???
Сега търся оловни акумулатори, които да могат да работят повече, поне 4 години.

Радико:
Само Trojan ще ти свърши работа.
http://akumulatori.bg/230/Category/Trojan 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия