Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Elpunto, много благодаря за информацията..От наблюдение на работата на диспечера виждам, че хладилник , тв, лаптоп и водни помпи не надхвърля 400-500 вата. Мощни консуматори включвам през мрежата за да не се разреждат акумулаторите. Аз закупих през май 2016.Два броя тягови fiam 100ah.втора употреба за 300лв.И след това още два за 200лв.но един умря и затова се налага да помислим за нови 50аh.
sasma:
Отдавна не съм задавал въпроси. :) ето един
Има ли вероятност моя Диспечер да работи паралелно с мрежата, защото имам интересен проблем, ето и проблема -
Например: Диспечера е заредил акумулаторите (като ги поддържа на 54 волта ) и е на нещо като стендбай и дърпа от панелите колкото му трябва за поддържането на акумулаторите и къщата. Докато аз реша да пусна пералнята и след като си дръпне водата и почва да си я затопля и моментно се получава къщата почва да консумира над 2500W. И какво се получава: както Диспечера е на стендбай и трябва да произведе над 2500W, то какво прави спира панелите изцяло за 10-15 секунди и смуче само от акумулаторите тези над 2500W след тези 15 секунди пак включва панелите и си работи нормално и дърпа максимално от панелите които не са хич малко 12 панела по 250W приблизително, но ако в този период на 15 секунди ако издържи акумулаторите всичко е наред, но ако не издържи минава към енергото. Това е голям проблем за мене има ли начин да го няма това 10 секундово прекъсване на панелите, има ли начин да работи паралелно с мрежата. Мога да реша проблема с закупуване на още акумулатори за да може да издържи тези 15 секунди, но не ми се инвестира за акумулатори аз не искам да съхранявам енергията а да го ползвам само пред деня.
Моля, за съвети как да реша този проблем, може пък да има някакви настройки дето не ги знам. Благодаря предварително....
velko:
Sasma, радвам се да те видя във форума и във връзка с твоята дфвц,.. ама по въпроса с пералнята ... при мен също дърпа 2000вата от панел и акумулатори но за няколко секунди и включва мрежа понеже акумулатори са втора употреба.Но аз се справям така*10секунди от мрежата и толкова...ти с какви акумулатори си.Аз мисля да направя един пакет от чисто нови акумулатори автомобилни и да видя колко ще издържи...
velko:
Sasma ти как разбра че дърпа само от акумулаторите ? Нали настройката е- SBU, панел, батерия и накрая мрежа.
sasma:
Подразбира се нали си има иконки на менюто и от програмката се разбира, изцяло изключва панелите и после пак ги пуска и на тази пауза е*ава акумулаторите и ако не издържат на напъна включва се на енергото. Мисля да сложа димер и на пералнята както сложих на ел. бойлер. Ако, има някакво друго решение ще съм ви благодарен, някой друг дали има същия проблем?(не съм сигурен дали е някакъв проблем или така е настроен Диспечера възможно е да има два режима на стендбай и на пълно използване на панелите.)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия