Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Май 30, 2022, 08:55:21 am ---...Защо не виждаш и как juliang вреди на природата? :D Ами той колко горелки инсталира и замърсява въздуха?...
--- Край на цитат ---
А ако премеря какво е в комина на горящия дърва колега вероятно веднага след това ще трябва да отида за нови клетки на уреда.
И можеш да видиш датата на която е направено това измеррване. Оттогава са минали има-няма 5 години. Съответно има още по-добри горелки.
И да - кефя се че си карам 30 годишното БМВ. Днес на 30 градусовата жега си врътнах копчето на климатроника и вътре стана приятно прохладно. Кажи ти к'во въртиш когИ искаш да стане прохладно в Жигула-та? Врътката за сваляне на прозореца? :)
И да ти кажа под секрет - БОШ не правят горелки... никакви. Не че за теб има някакво значение - няма ли петолъчка избодирана на корпуса, е все едно кой го е произвел. Там Бош, Сименс, IBM... всичко е в един кюп.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 30, 2022, 01:21:08 pm --- Интересното е че в най-лошия случай, при положение че хората изчезнат утре, :o, моите дървени батерии за 3-5 години, ще бъдат разложени от природата (тоест мицела ще им се зарадва много), но ми е интересно какво ше станат със всичките тези "зелени" електросоларни панели, електро-химични батериини системи, или огроми вятърни генератори.
--- Край на цитат ---
Пикси чудя се ти ли си толкова прост или се опитваш нас да ни направиш по прости от тебе. Когато изчезнат хората всичко губи значение дори и екологията. Интересното е че един от най лесните начини да изчезнат хората е унищожаването на дърветата и превръщането им в гориво и "дървени батерии". Да именно обезлесяването на планетата ще доведе до страшна екокатастрофа, а не фотоволтаиците и техните останки.
EDM electronics:
--- Цитат на: krasias в Май 31, 2022, 05:47:01 am ---Пикси чудя се ти ли си толкова прост или се опитваш нас да ни направиш по прости от тебе. Когато изчезнат хората всичко губи значение дори и екологията.
--- Край на цитат ---
Ядеш го постоянно тоя Пикси, кЪт гУрчива крастЪФца. А той е прав за много неща, и за дървените му батерии, да не споменавам за измамите на Илон Мъск.
От пожари изгарят в пъти повече дървета, отколкото от дърва за огрев. Изгоряла гора се самогенерира много бързо. Унищожението на горите за дървен материал е в пъти повече от обема на дървата за огрев.
Утилизацията на всичките тези "зелени" източници на енергия ще съсипят тотално околната среда, защото са неефективни точно така, както той го обяснява.
Атомната енергия е най-чистия и евтин вид енергия точно така, както той го обяснява.
"Зелената" енергия на този етап на ефективност е една конспирация точно така, както той го обяснява.
Тя представлява програма за кражба на пари от държавата, която ги дава на банките, а те през сито ги дават на крайния субект в схемата - собственика на ВЕИ. Лъвския пай, най-голямото парче от тортата остава за банкерите, а тортата е на народа, чрез държавните пари. Ефективност никаква, само национални програми за елтернативна енергия.
Германия има само 15% енергийни източници от ВЕИ. Защо няма 100%? Той същия го обясни, дето му ядеш кокалите постоянно.
ВЕЦ-овете в които ти работиш са най-вредните за околната среда. Избиват масово популацията на рибата заради някакъв тиквеник, дето искал да праЙ пари от държавната вода в схема с директора на язовира - проС цървул, назначен по партийна линия.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Май 30, 2022, 05:50:05 pm ---Значи според теб Пикси радиационното облъчване е съвсем безопасно и безобидно нещо, колко си образован само нямам думи. Нямаш си и на идея какви огромни поражения нанася радиацията в духовен аспект върху човека дори и приложена с цел лечение.
--- Край на цитат ---
krasias, много холивудкси, и несмки (понеже и те зачерниха ядрената индустрия) продукции гледате, внимавайте. Филмите не са познания по физика. Радиацията в зависимост от това каква е ( понеже виждатели и слъчевите лъчи са вид радаиация ;D ), доколкото съм запознат, само физически промени може да предизвиква, духовните промени съм ги оставил на Господ. Но както споменах, трябва да имате познания за да разберете това което представям, както виждате колеги, с добра научна основа и логическо мислене, виждат през лъжите на "зелената" индустрия, та не съм само аз "неукия" ;D
И отново ви задавам съвсем елементарен въпрос, каква човешка дейност, или индустриален процес, в световен мащаб е най-големия "прозиводител" на СО2? Елементарен върпрос за вашата високо образована личност, имате ли смелост да ни обясните или само на (политически) приказки и "зелени" лозунги ще си останем.
--- Цитат на: krasias в Май 30, 2022, 05:50:05 pm ---докато загрее дървения ти компютър
--- Край на цитат ---
не навлизайте в компютърни теми че ще затънете в блатото, точно както се получи с juliang, коментирайки ожесточено криптовалутите
--- Цитат на: krasias в Май 31, 2022, 05:47:01 am ---Пикси чудя се ти ли си толкова прост или се опитваш нас да ни направиш по прости от тебе. Когато изчезнат хората всичко губи значение дори и екологията.
--- Край на цитат ---
Интересен коментар, излиза че вие всичките усилия ги правите за "хората" и частично за вас, а природата ей така просто ще извлече полза от нашата мъдрост и "екологичност". Точно това показва как проблематично мислите (както и много от "зелените" ентусиати) . Вижте, първо мислете как по-малко да нараните природата, като използвате по-малко природни ресурси, и след това за "хората" и вас частично.
--- Цитат на: krasias в Май 31, 2022, 05:47:01 am ---Да именно обезлесяването на планетата ще доведе до страшна екокатастрофа, а не фотоволтаиците и техните останки.
--- Край на цитат ---
За обезлесяването съм съгласен, и затова правя усилия, до колкото мога, да минимизирам индустриалния си отпечатък, без да субсидирам определено неефективни енергиини процеси. Но пак ви питам, къде "растат" фотоволтаиците в саксии, в градинката, на полето? И къде се разлагат? В декомпозиращата купчинка от органични опадъци ( които имам на двора ) и се превръщат в почва за 1-2 години.
Интересно, е че споменахте че живеете в къща (до гора), може ли да кажете как ефективно се отоплявяте през зимата, за да видим вашето "екологично" решение и може би да последваме всички вашия пример?
--- Цитат на: juliang в Май 30, 2022, 08:24:48 pm ---А ако премеря какво е в комина на горящия дърва колега вероятно веднага след това ще трябва да отида за нови клетки на уреда.
--- Край на цитат ---
juliang, незнаете по каква система горя дръвцата, така че не се изказвайте, понеже виждате ли може даже и пиролизна камина да имам ;D. Сега вече без майтап, една от задачите ми е точно да си взема такова уредче, подобно на вашето, за да си оптимизрам горивния цикъл.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 31, 2022, 11:48:54 am ---krasias, много холивудкси, и несмки (понеже и те зачерниха ядрената индустрия) продукции гледате, внимавайте. Филмите не са познания по физика. Радиацията в зависимост от това каква е ( понеже виждатели и слъчевите лъчи са вид радаиация ;D ), доколкото съм запознат, само физически промени може да предизвиква, духовните промени съм ги оставил на Господ. Но както споменах, трябва да имате познания за да разберете това което представям, както виждате колеги, с добра научна основа и логическо мислене, виждат през лъжите на "зелената" индустрия, та не съм само аз "неукия" ;D
--- Край на цитат ---
Пикси в сериозна грешка си, не гледам никакви сериали даже преди повече от 30 години изхвърлих телевизора и така се чувствам много по добре. Знанията за духовното ги имам благодарение на много духовни практики включително и аскетизъм, вследствие на които получих някои способности за директно знание и затова ти написах че е невъзможно да намериш да прочетеш за тези неща, не всичко се пише в нета и уикипедия.
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 31, 2022, 11:48:54 am ---Но пак ви питам, къде "растат" фотоволтаиците в саксии, в градинката, на полето? И къде се разлагат? В декомпозиращата купчинка от органични опадъци ( които имам на двора ) и се превръщат в почва за 1-2 години.
--- Край на цитат ---
Цитат: "Човека вече си има собствена еволюция за която му трябва много енергоресурси и той е длъжен да намери собствени енергиини източници, чисти и неексплоатиращи и неунищожаващи природата.". Пикси има ли смисъл въобще повече да ти пиша все едно и също докато един ден го прочетеш и разбереш правилно, явно си неспасяем случай щот все те избива на дърва и неандерталщина. Бе излез от пещерата и погледни човешката еволюция по друг начин. Аз спирам до тук.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия