Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Perendev magnet motor
mzk:
Хора, проблемът както вече написах, според мен, се крие в дефазирането. Т.е. разминаването на магнитите по такъв начин, по който и привличането, и разминаването да вършат работа.
Това най- вероятно става чрез промяна на местоположението на магнитите.
Разсъждавах си на ум по темата за Перендев и OCMPMM и си мисля, че Перендев може би е по- перспективен, с по- голям въртящ момент и повече изходна мощност, но по- труден за направа (макар че не съм изследвал конкретно подредбата на магнитите).
При OCMPMM има 3 въртящи се ... статорни магнита, които заради загубите в триене от лагерите успяват да се пресекат с полюсите на роторните магнити по такъв начин, по който не се получава забавяне, а ускоряване.
Наистина мисля, че OCMPMM не е толкова сложен и невъзможен за репликация. Темата много се застоя нещо с теории и приказки, и ще взема да ви изям попарата под носа.
Поздрави!
Ray Breadbury:
--- Цитат на: mzk в Юни 23, 2009, 11:12:52 pm ---Хора, проблемът както вече написах, според мен, се крие в дефазирането. Т.е. разминаването на магнитите по такъв начин, по който и привличането, и разминаването да вършат работа.
Това най- вероятно става чрез промяна на местоположението на магнитите.
Разсъждавах си на ум по темата за Перендев и OCMPMM и си мисля, че Перендев може би е по- перспективен, с по- голям въртящ момент и повече изходна мощност, но по- труден за направа (макар че не съм изследвал конкретно подредбата на магнитите).
При OCMPMM има 3 въртящи се ... статорни магнита, които заради загубите в триене от лагерите успяват да се пресекат с полюсите на роторните магнити по такъв начин, по който не се получава забавяне, а ускоряване.
Наистина мисля, че OCMPMM не е толкова сложен и невъзможен за репликация. Темата много се застоя нещо с теории и приказки, и ще взема да ви изям попарата под носа.
Поздрави!
--- Край на цитат ---
SLOT CAR: http://en.wikipedia.org/wiki/Slot_car
Lid = Cover =постеля покривка покривало капак калъф плик кора (на книга)застраховка обезщетение скривалище закрила прикритие параван
http://reservationsbvi.com/Recipes/B00032A50A.01-A3CDPEGSIQM61V._SCMZZZZZZZ_.jpg
"Наистина мисля, че OCMPMM не е толкова сложен и невъзможен за репликация. Темата много се застоя нещо с теории и приказки, и ще взема да ви изям попарата под носа."
А защо мислиш че ние не бихме желали да ни изпревариш ето тук: www.fizzx.com ще бъдеш добре приет с изготвено работещо решение ще имаш всякаква подкрепа вероятно и финансова но...искат категорично решение
Повече от теб бих се радвал колкото и да не ти се вярва Ти ще предсставиш България а това е най хубавото което може да направи един български гражданин за нашата мила малка изстрадала страна.
Атакувай С теб сме[usmihvam se]
Виж шегувам се изключително трудно е въобще не се съмнявай но не се и отчайвай.правили са го и пак ще го направи някой може и наш българин да е.
МАгнитите обаче са последното нещо което трябва да се грижим когато тръгнем да строим такова решение Другаде е ключа от бараката Добре си добре с английския посети сайта регистрирай се обяви намерението си никога нищо не се знае може и да си късметлията съвсем сериозно и искрено се надявам българин да е другия успял.
Сега ето какво би ли се наел да потърсиш като от какъв материал се правят тези кутии с филаделфийско сирене това е важно дай идея как да разберем каква е пластмасата ето това да научим ще е една мънииичка крачица но напред благодаря ти предварително
"Това най- вероятно става чрез промяна на местоположението на магнитите." exactly man brawo pls!
Да, верно попадение но знаеш ли става дума за отмествания на части от милиметъра стотни дори а и на отмествания на магнитите в "броеницата", a не на актуаторите(трите pолки например) Това е сигурно отмествания има но кой, кой ги предизвиква, там е въпросът и няма да бъде голяма лъжа ако кажа че не знам и скоро не знам дали ще науча много интересен казус :кой "отмества " магнитите? Ей това се мъча да разбера вече около има няма втора година.
Петър:
Почвате да ме дразните. Някой да е чувал за програми за симулация (CAD /CAM /CAE) . Аз знам и съм работил с няколко. Сещам се за Solid Works и COSMOSWorks........
Ray Breadbury:
--- Цитат на: Петър в Юни 24, 2009, 08:52:47 am ---Почвате да ме дразните. Някой да е чувал за програми за симулация (CAD /CAM /CAE) . Аз знам и съм работил с няколко. Сещам се за Solid Works и COSMOSWorks........
--- Край на цитат ---
Програми за симулация с магнити ? има много но колкото и много да са в тях са вплетени само онези свойства за които вече се знае.и винаги са проверени на условието за вмъкната мощност е равна на полезна мощност минус загуби И3числяbането на Перендев с такава програма си е загуба на време в смисъл ако все пак има нещо по специално при магнитните взаимодействия и не е отразено в програмата. Solid Works и COSMOSWorks - сержанта в гамата от производителен и стойностен софтуер.. Виж Katia, MathCad, ANSIS са нещаta от класа - особено последната програма с сигурност е основателно да се изучи когато се симулират процесите възникващи в устройства като ОС МРММ или експериментите на Джон Депю или на FreeMagneticEnergy за постнатия от Rook клип.
Не знам кое по скоро би трябвало да те подразни в случая по скоро се сещам:
че се придържам към айнщаиновата концепция. а ти не знаеш нещата които току що прочете-за ограничените възможности на Солид-а ...
ДА истина е доста съм се ровил и аз и се старая да бъда много много точен., защото от опит знам колко е трудна тази област и как лесно човек може да хлътне с неоснователна и порочна хипотеза..В магнитите няма нищо просто нищо. Ако тези две три, работи спомемнати в този мой пост работят , това ще е само вследствие на гранични явления да го кажем по просто, омазнени от ръцете на експериментатора детайли и неочакван ефект от това плюс високо внезапни натоварвания стресови бих казал вследствие на звукови и други събития и взаимодействия с резултатите от тези събития.
Изразих се високопарно но няма как.
Аз не знам какво повече бих могъл да добавя а и не е необходимо щом постовете ми са дразнещи.
много съжалявам не съм оптимист че с средствата на привидни допускания и с съвсем малко опит е възможно да се пресъздаде което и да е от споменатите вече в тази тема устройства. Това е много по комлициран казус и ако изобщо решението му е възможно няма да е скоро ...
Петър:
Като писа и се сетих за ANSIS. Аз съм работил с нея преди години. Мисля, че е много мощен софтуер.
Преди няколко месеца подхвърлих на един човек от форума няколко идеи за ПМ - гравитационни с молба да направи симулации, дали работят. На първата ми писа, че се въртяло няколко секунди (5-6) (автономно) и умира. И от тогава ни вест, ни кост. Изчезна някъде, гледам и във форума не е влизал оттогава!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия