Най добре да се направи експеримент, той ще потвърди или отхвърли идеята. Както каза teofilius със една малка матрица от по 7х7 светодиода може да се пробва, излизат близо 30 лева. Не бързайте със изводите щото като гледам мултиплексния седемсегментен индикатор, и двата все едно светят едновременно със пълна яркост, а що е пробвано е отделен въпрос, щото голи приказки без факти са нищо, ако посочиш някъде да са го пробвали точно това, тогава бих се съгласил, макар че зависи и от самото захранване, какви импулси се подават, с какъв коефициент на запълване, какви светодиоди се използват, с какви характеристики и т.н., много лесно е да се плюе ей така, мисля че трябва да си вземете думите назад и то основателно и да се засрамите че пишете по подобен начин.
Ето го управлението на моя термометър със мултиплексна индикация, вместо 74LS244 съм използвал 74LS257, като превключването съм го направил със обикновен мултивибратор със два транзистора, със възможност за регулиране на честотата с потенциометър.