Времето ще покаже правотата ми. И понеже става въпрос за гравитационен двигател, ще спомена само теоремата на Коши за интеграл по затворен контур в потенциално поле, каквито са и гравитационното и електрияеското и магнитното полета. Та по за затворен контур интеграла е равен на нула т.е. работата която ще получите е нула. За да имате работа е нужна промяна на потенциала, да не се работи по затворен контур. Дори да предположим че може да манипулирате гравитационното поле ( магнитното поле например може да се манипулира и там резултата е ясен) пак няма да постигните целта си, защото за тази манипулация също се изисква енергия.
Единственото достъпно СЕ, което може да се използва и то се използва успешно е Слънцето, няма и не може да има друго СЕ, теоремата на Коши и обобщената теорема на Коши–Поанкаре са чисто математически доказани, без никакви физични предположения, така че те са в сила дори в центъра на черна дупка, където познатите ни физични закони може и да не важат.
И накрая , може и нагло да прозвучи но един съвет вземете да четете малко повече математика и ще разберете някои тайни, а и ще преосмислите света по друг, бих казал по красив начин. И пнеже не отричам напълно СЕ, споменах че това е Слънцето затова и съм тук, за да се разменят интерсни идеи около използването на енергията му.
Отговора на конкретния въпрос от темата е:
Да има, може да се реализира такъв като се използват приливите и отливите. Но такъв, който работи по затворен конур няма и не може да има. Най простия пример е махалото, ако то не затихва то значи сте открили гравитационния двигател.
Все още ме удивлява напълно едностранния подход и липса дори на опит за четене какво е написал някой друг.
Изрично споменах по рано в пост че в Skinner принципа
работят заедно 2 центробежни сили с различни вектори в комбинация с гравитацията. Изрично го оцветявам в червено санким накрая прочетете какво ви пише човек.
Та в светлината на това ако е възможно представи теоремата на Коши отново-само че в сметката влагай дефиринциране на три вектора и две различни по своята същност сили.
А ако не можете да схванете за какви вектори и сили ви говоря то е повече от ясно че не сте вложили усилия да проумеете цялата концепция на Skinner в нейната цялост.
В резюме накрая излиза че повтаряте една мантра от учебниците която e известна на всички така или иначе. Никой не оспорва всеизвестните истини доколкото виждам.
На практика разглеждате частен изолиран случай , а не цялата действаща система като такава.
Отделен е въпроса че ако мога да манипулирам гравитацията -няма да имам нужда дори от подобна система меко казано.
И накрая един съвет - вземете да положите усилия да разчупите мисленето си преди всичко, да се вглеждате по внимателно и детайлно в това което ви се представя наготово.
И едва когато сте проумяли концепцията с нейните действащи фактори и силите в техния векторен вид най вече , едва тогава ползвайте математиката и идва реда на сметките ...
Числата и векторите показват има ли или няма заек в храстите несъмнено .
Следваща задължителна стъпка след проучване и проектиране на цялата система си остава негово величество експеримента.
Той доказва или отхвърля каквото и да е в крайна сметка.