EDM electronics, имаш си теми, изявявай си се там. Аз изчетох какво пише тук за Левски и не съм съгласен с това заключение
Цитат
В заключение обобщавам: Апостола Васил Левски беше предаден от Юди (Марин поп Луканов и Димитър Пъшков), заловен от помаци (Али Помак Чауш и Хюсеин Бошнак Чауш), съден неправомерно от турци и евреи (Бохор Леви), обесен от цигани (палачите му са били цигани), останките му поругани от юдеи (заповедта на Нико Мойсей Яхиел) и оплют от комунисти (Велислава Дърева) и масони (Стефан Цанев)! :shades:
Не знам дали Стефан Цанев е масон /и дали това е толкова страшно/, но някои смятат и самият Левски за масон. Има общи положения в устава на масоните и този на ВРО. Освен това тези двамата, Марин и Димитър не са предали никого, само са прехвърлили вината за предателство на поп Кръстьо. С помощта на Л. Каравелов разбира се. Повече от 100 г. се търси предател. А той е известен на всички и то още от онези времена. Това е Димитър Общи. След като го заловили той с охота разказал всичко за комитета на турците и за хората които познавал. Да, Д. Общи е бил революционер. Участвал в много чети и битки. Бил е при Гарибалди, на в Крит, в легията на Раковски след това и Левски, но какво го е накарало да бъде толкова словоохотлив при разпитите? Едва ли някаквата неприязън която са имали един към друг. Самият Левски не го е приемал добре, но му бил "натресен" от Л.Каравелов. За съденето също не съм съгласен. Неговата присъда не е измислена в София. Казвам измислена, защото е неправомерна.