Моля всички с „широките” руски не души, а уста да не четат следващите редове. И аз бях поспрял да пиша, но спора с тази „кофа” леко ме провокира, а и тъпомера е пред счупване. Вярно, че някога може да се появи някой и да прочете нещо. Освен това има останали още трима българи / за четвъртия не съм сигурен / във този форум.
Вече писах за слав
яните и за т.нар. „братушки”, но явно никои не чете или по –скоро не иска да разбере. Друг път ще пиша пак, ще ви цитирам и съвременни / издадени след 2000 г/ руски и македонски учебници по история, за да се види, че промиването и дезинформацията продължават с пълна сила. А иначе когато слав
яните са копаели землянки за да живеят в тях, българите са строили огромни каменни градове, с обществени сгради и канализация, каквато във Франция и други „развити” държави в Западна Европа не са имали и след векове. Отоплението на големи обществени сгради също е било интересно, подобно на днешното централно отопление.
Мисълта ми беше повече обаче за русите, а и за другите около тях, включително украинци. Русия ни освободи от турците. Защо обаче? Тука няма да го обяснявам, имперските им интереси и натискът от Прусия е бил доста по-силен от „любовта” им към българите. Всичко това си личи по следващите им действия, но за някои те са справедливи. За тях всички войни на Русия са справедливи. Княз Светослав нападна България и уби 30 000 българи. Това е справедливост. Тези българи се съпротивлявали на завладяването на България. Иван Грозни също справедливо срина Велика България.
Завладяват кавказките народи, защото те са лоши, бандити, убийци, а русите са добрите. И до сега няма свобода за чеченците, но то я няма и в Русия. По време и след Кримската война 1856 са завлечени хиляди българи за да обработват пустеещите земи. Тогава Г.Раковски пише статията си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите“ си в „Дунавски лебед” –има го в интернет, който желае, ще го намери.
1878 г освобождава част от България, като „подарява” южна Добруджа на Румънците и от своя страна взима техни територии. Така е, по братски, справедливо. Справедливи са всички руски золуми. Действията им против България, против Батенберг, против Съединението, против Варна и Каварна, където загиват както и сега в Украйна цивилни граждани и деца. След това справедливо напада Полша и си взема половината. Другата част е за другарчетата им немци, с които заедно я владееха и преди това / И с Австроунгария/ . Преди време питах във форума за Садък Паша. Истинското му име е Михаил Чайковски. От неотдавна мисля има паметник в Сливен. Та този паша, който е поляк е събирал войска край Сливен, за освобождаването на Полша от Руския ботуш. В нея е имало и не малко българи, дори за известно време е пребивавал и Хр.Ботев. Докато ние сме се надявали на Русия да ни освободи от Турция, Полша е молела Турция да я освободи от Русия.
1916 г. Генерал Иван Колев се изправя пред кавалеристите в Добруджа с думите „Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
И ги е бил. Да, няма все още пленено българско знаме от чужди войски, но ние си имаме руско такова.
Започва Втората Световна Война. Полша е прегазена от немци и руснаци. Защо ли обаче Хитлер решава да нападне приятеля си Сталин? Може би голяма грешка. Когато през 19 век поляците се вдигат на въстание против Руското робство, голяма част са обесени, застреляни и т.н но има и една част изпратена на заточение. В нея и А. Бенковски. Двамата му братя са убити, а майка му е депортирана. След време се смята, че графинята, заточена в новостроящият се град Одеса се срещнала с Хр. Ботев. Но какво разказва самият Бенковски. « Първо бяхме много. Биеха ни и ни водехме на изток. След един месец оставиха част от нас в някакъв град. Конвоят се смени. На втория месец останахме без обувки, оставиха друга част и отново смениха конвоя. След шест месеца се чудех срещу кого възставаме ние. Русия е огромна. Не можехме да се справим само с тази Русия, която беше в Европейската част, а това беше само главата на звяра. « А. Бенковски е заточен на о-в Сахалин, но там е практически без охрана и на доста свободен режим, просто защото няма на къде да отиде. Той обаче успява да стигне да Япония и да се върне до България. След време дава документите си на Гаврил Хлътев и той става Г.Бенковски.
А нима Хитлер не е знаел, че Русия е тъй огромна? Може би е бил глупав или просто принуден. Принуден защото Сталин се готвел да нападне Германия. Това го казва и В.Суворов в «Последната Република».
Септември 1944 г ни освобождават от «никого» защото немските войски вече са се оттеглили по настояване на правителството на Багрянов. 1956 г. Руските танкове нахлуха справедливо в Унгария, а 1968 г и в Чехословакия, за да ги освободят от намерението им да бъдат свободни. След това 10 години «освобождаваха» Афганистан.
През цялото време дадоха много жертви. Казват 20 милиона през ВСВ. Жалко. Голяма част са убити на фронта от врага, а друга от своите. А колко ли бяха жертвите на Сталин. Цифрите са много различни и едва ли някой е в състояние да даде точна такава. Според Солженицин малко над 60 милиона. Според други 10-20 мил. Но не е важна цифрата. Важни са хората. И двама да са, пак е лошо. Сталин се опита също да унищожи Украйна. Все пак в нея има и голямо българско участие. Дори сегашният посланик на Украйна в България казва, че е с български произход...виж
http://www.btv.bg/video/shows/shouto-na-slavi/videos/poslanikat-na-ukrajna-v-balgarija-rusija-se-opita-da-ni-otkasne-ot-evropejskija-sajuz.htm Колко милиона украинци умряха по време на т. Нар гладомор през 30-те години на 20 век може всеки сам да си прочете в укипедията
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80 Но това не е вярно. Руските управници никога не лъжат. Никога не е имало секретен договор Рибентроп-Молотов, не е имало екзекуции 34-37 год. ,нямаше подялба на Полша през 39 г, няма вероломно нападение срещу Финландия, няма хиляди избити в Катинската гора, не свалиха корейският самолет, не убиха политическите противници на Путин, Т. Политковская, Литвиненко, Березовски...Б.Немцов, за последният има малко материал на -
http://www.mediapool.bg/dokladat-na-nemtsov-nai-malko-220-ruski-voinitsi-za-zaginali-v-ukraina-news233937.html Всичко това е пропагандата на американците.
Странно ми е, че хора като Весо също се възхищават на тази военщина. Абе Пиро, абе Веско, какви братушки са ти тези. Защо ли не отиде Г.М. при тях, ами ходи при другите. Не ме питай откъде, виждам те през монитора. Ха честито за новата, стара дама П. Хитов. Това е само за PyroVeso. Другите няма как да го разберат.
И за хората с широки души, дето се прекланят пред всичко руско и затова най-харесват Пърпъл. За това вашите любими другари биеха. За това ви казах да си слушате казачоците. Защото на Московска 5 имаше мазе. А след това за някои, лагери. Да на почивка ходеха хората там. И не се връщаха. Та танковете, колкото и да са добри, не създават блага. А ако някой е бил на запад и не да бере ягоди, и е видял само пърдящи немци които въпреки погромите се изправиха и са едни от първите, ще кажа само „магарето и на божи гроб да го заведеш, пак си остава магаре”
Не ми отговаряйте тука. Имате си достатъчно теми за политици, шизофреници, танкисти и путиновисти . Имаше анкета преди време „какво ще направиш, ако откриеш СЕ”. Аз се чудих, но вече съм напълно убеден. Ще си трая. Защото срещу няколко рубли ще стане руска. Имах някакви не съвсем добри чувства към колегата Nizo, заради една негова тема, но сега виждам, че е един от хората които могат да мислят. Това е ценното, а не да гледаш
www.kuche-vlachy.ru и да се опитваш да джафнеш, а то дори не можеш да изскимтиш. Сигурно някой пак нещо няма да е разбрал. Винаги се случва. И елементарни неща не се разбират, но и аз няма да обяснявам. И няма да пиша в «технически» теми докато съществува военщината, простотията и путиновщината. Ако някой смята , че има по-голяма мафия от руската, повече проституки от руските и т. н моралисти и алкохолици, нека ги посочи. А смятах Б.Б за бандит лош политик и крадец. В сравнение със североизтока той е агънце.