Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
kd_dinev:
Juljang,не се излагай,досега коментарите ти ми харесваха.За да имаш идея защо ротора на правотоков двигател спира да се развърта на празен ход трябва да си запознат с принципа на работа на тези двигатели,ти очевидно не си.
kd_dinev:
Dedo pop и труд това са две самоизключващи се понятия,камо ли пък десетгодишен.
Радико:
--- Цитат ---АКО ПУСНЕШ ТАКА ДВИГАТЕЛЯ ЩЕ ГО ЗАГУБИШ.
--- Край на цитат ---
Готов ли си да се обзаложиш и на какво, аз лично бих заложил бутилка коняк произведен 1982 година. За това, че ще пуснеш такъв двигател на празен ход и той няма да се разруши от самоускорение. А да и не забравяй, че за всеки двигател съществува режим на работа който го разрушава по един или друг начин. Просто това е най театрално ефектният начин за демонстрация на ученици и студенти която се запомня за цял живот, но това изобщо не е цялата истина. Скучната нетеатрална част е, че всяка една ръчна бормашина, ъглошлайф, кафемелачка, домакински миксер, прахосмукачка, та дори и по новите перални машини. всичкото това са колекторни машини с последователно възбуждане. Вземи който и да е такъв уред, включи го НА ПРАЗЕН ХОД към един автомобилен акумулатор 12 волта и ако той се саморазруши аз ще ти го възстановя с чисто нов и ще ти дам и бутилката, оценявам я на 150 лв.
kd_dinev:
Приемам облога,с едно уточнение.Намери ти двигателя,за предпочитане нов,производство на ДИНАМО Сливен около 1киловат на 12волта.Ако двигателя остане невредим аз ще ти платя 150лева,също и цената на двигателя и ще си го взема.Ако се повреди ще седнем да изпием заедно коняка с цел взаимно опознаване и размяна на полезни идеи.Има много голяма разлика между универсалния колекторен двигател и правотоковия с електромагнитно възбуждане на полюсите.Разглоби един ъглошлайф и един стартер от ЛАДА и им сравни роторите и ще видиш. Предложих ти да прочетеш темата Конструкция и КПД на различните типове електромотори.Ето един цитат от нея Серийният двигател има най мека характеристика,без механичен товар на вала оборотите ще се развиват до безкрайност и двигателя ще се повреди,затова този тип двигатели никога не бива да остава без механичен товар.Интересно защо не сте му скочили на колегата,че публикува глупости....
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Май 02, 2015, 11:56:18 am ---...Ето един цитат от нея Серийният двигател има най мека характеристика,без механичен товар на вала оборотите ще се развиват до безкрайност и двигателя ще се повреди,затова този тип двигатели никога не бива да остава без механичен товар.
--- Край на цитат ---
Да, ако включиш един такъв мотор и го оставиш включен без товар той ще повишава оборотите си докато се разпадне. Но да твърдиш, че ще увеличава оборотите си след като е изключен от захранването е ... несериозно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия