Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
kd_dinev:
Специално за теб ще се опитам да го обясня най просто.При работа на машината като двигател в котвената намотка се индуктира е.д.н. което действа срещу тока,който протича през нея и срещу приложеното напрежение на изводите на машината,затова се нарича противоелектродвижещо напрежение.То расте с увеличаване скороста на ротора и след определени обороти през него спира да преминава от ток от външното захранване,което означава,че дали ще го оставиш включен или не няма никакво значение.
Dedo pop:
пич утрепа рибите.....
kd_dinev:
Dedo pope радвам се,че си на линия...
Радико:
--- Цитат ---Разглоби един ъглошлайф и един стартер от ЛАДА и им сравни роторите и ще видиш.
--- Край на цитат ---
Не знам дали съм разглобявал такива със стотици, но десетки със сигурност Не виждам принципна разлика. Това че, едните са направени с профилен проводник а другите с кръгъл е технологична а не принципна разлика. Освен това по горното ти твърдение не се ли отнася за ВСЕКИ ПОСТОЯННОТОКОВ ДВИГАТЕЛ СЪС ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ВЪЗБУЖДАНЕ. Защо тогава държиш да е на "Динамо Сливен" частните случай не подлежат на разискване.
Упоменава се САМО, че двигателя е с последователно възбуждане, на прав ток и на празен ход. Всяка празна домакинска кафемелачка включена към автомобилен акумулатор отговаря на 100% на упоменатите условия. защо обаче не се разпада от обороти?
П.П. Аз обичам и бира особенно чешката "Pilsner urquell"
ppipilica:
Айде да кажа и аз, включвал съм стартер от Лада на празен ход с цел едни опити за 10 минути не се разпадна но загря доста поради големия ток. Ако имаш случай на разпаднал се мотор явно е много келяво направен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия