Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР

<< < (50/62) > >>

kd_dinev:
Ама ти,освен че не четеш внимателно,не можеш и да смяташ ли?При големина на тока от 219,40А и напрежение от 86волта,за една секунда консумираната мощност би била 18868,4 вата.Посочил съм интервала от време-0.32сек.За този интервал се получава 6038вата.

Радико:

--- Цитат ---Ама ти,освен че не четеш внимателно,не можеш и да смяташ ли?При големина на тока от 219,40А и напрежение от 86волта,за една секунда консумираната мощност би била 18868,4 вата.Посочил съм интервала от време-0.32сек.За този интервал се получава 6038вата.
--- Край на цитат ---
Сам хвърляш камъни в своята грдина. Сега съм съвсем сигурен че си сгрешил изчисленията.
При положение, че не правиш разлика между единици за измерване на енергия и мощност няма начин да си направил точно изчисленията. Не са 6038 вата а ватсекунди, с други думи - джаули.

kd_dinev:
Заяждаш се на дребно,явно опитвайки се да омаловажиш гафовете,които допусна!Смешно е!Още повече,че и ти в предния си пост пост си написал 6038вата за 0.32сек. нали!Та така последно,продължаваш ли да твърдиш и да ставаш за смях,че съотношението е едно към десет или ще си признаеш детинската грешка?

kd_dinev:
Освен това в електричеството един ват е равен на един волт при електрически ток един ампер.Или 1W=1V.1A

Радико:
Моята грешка е,  че приех че си достатъчно компетентен в изчисленията, но не би. Както и да е. Пожелавам ти успех в подкарването на двигателя въпреки, че не го вярвам. Дойде време да се заема отново много сериозно със собственният си проект и вече няма да имам време и нерви и най вече желание да разубеждавам такива като теб. Ти явно си от хората които се учат само от грешките си, е действай сгреши за да се научиш. А от мен и ти и другите колеги очаквайте интересни вести, не в тази тема разбира се.     

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия