Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
kd_dinev:
Отговарям единствено и само защото бях обвинен,че карам други хора да хвърлят парите си и времето на вятъра.Смятам,че ATOS изчисти казуса до краен предел.Двигател правотоков с последователно възбуждане на полюсите,с непроменена естествена скоростна характеристика и източник на външно захранване.Включваме двигателя на празен ход,оставяме го да се развърти и го изключваме от захранването.Ако ротора продължи да се ускорява до разрушаването си,то аз ще съм прав,ако спре да се развърта прави ще сте вие.И за да няма ощетени ще платя елдвигателя и труда на експерта.Просто да го органинизира някой,не искам да ме обвиняват и там в някакви манипулации...
Dedo pop:
А ма ти наистина вярваш в това!! Мисля че имам един стартер от москвич ако го намеря ще ти го дам да се увериш в несъстоятелноста на теорията ти.
Аtos:
kd_dinev, ти го твърдиш, смятам и че ти би трябвало да го направиш?
Ако друг го направи и каже - не става, няма ли да го обвиниш в немарливо изпълнение?
Че оборотите, примерно са малки или има допълнително триене и т.н.?
Повечето колеги тук смятат (в т.ч. и аз), че ако постигнеш самоускоряване след изключване на захранването, теоретично би могло да се подбере товар, който "обира" ускорителната енергия дотолкова, че да се задържат стабилни, постоянни обороти!
Което от своя страна вече е СЕ и дори повече от перпетуум мобиле, понеже ще има включен товар!
ppipilica:
Я да питам автора, руски генератор Г-108 става ли за опит, щото имам и според мен е точно такава конструкция. Има си статорна намотка и роторна намотка е сигурно ще трябва да изкарам допълнително кабели, не знам как точно е вързан вътре.
kd_dinev:
Не мисля,колега,че генератора ще ти свърши работа,но ти си знаеш,ако искаш пробвай.ATOS,ще ми трябва малко време за да ти отговоря коректно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия