Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
ОПРОСТЕН РОТОВЕРТЕР
krasias:
kd_dinev, не ни пробутвай номера със стартерите, да един стартер на празен ход може и да се разпадне ама причините са съвсем други. Стартерите са изчислени за работа под товар като тока им е завишен в пъти за сметка на теглото и кратковременния режим на работа, ето затова може да вдигне много високи обороти.
Радико:
--- Цитат ---Визираният от мен двигател,не може да почне да връща енергия към източника,не защото прага му е много висок,а защото през въбудителните му намотки не преминава ток,който да създаде магнитни силови линии
--- Край на цитат ---
Виж сега аз нямам проблем да отделя 20-30 минути и да ти демонстрирам с едно клипче как двигател от типа който имаш в предвид работи в генераторен режим и захранва примерно лампа. Точно с визираният от теб двигател можеш да си направиш и сам лабораторното упражнение за да се убедиш, че това което бих показал е реално а не измама фейк или монтаж Всеки друг който иска би могъл да го повтори, но ми се струва, че никой друг освен теб не се съмнява в написаното от мене.
Преди да се заема с безсмислени лабораторни упражнения обаче бих искал да направиш това което те помолих в предишната си публикация, а именно:
--- Цитат ---А сега относно кафемелачките
Очаквам да обясниш малко по обстойно каква точно е разликата им със постояннотоковите двигатели. Би било добре да направиш две схемички да се види нагледно каква е точно разликата според тебе защото аз не намирам разлика
--- Край на цитат ---
Защото неподкрепени със конкретен нагледен материал думите са ти просто голословни твърдения "изключително погрешни" според мен а и не само според мен.
kd_dinev:
ATOS,напълно си прав,спорът взе да се обезмисля,с колегата явно говорим на различни езици.Що се отнася до клипа не съм много съгласен,веднага ще се появят мнения,че е манипулиран,че се виждат кабели,че ротора умишлено е разбалансиран и т.н.....Ако правим нещо да го направим професионално,така,че в никой да няма съмнения.Доколкото разбрах във форума има доста колеги с възможности,нека някой от тях да организира експиримента,да покани независим експерт,който да го проведе.Който желае да гледа да плати на колегата съответната част от разходите,но да има възможност лично да се убеди,че няма никакви манипулации.След това сядаме и гледаме,после обсъждаме...Ако не друго поне ще имате шанса лично да ми теглите по една....в случай,че нещата не станат така както съм ги написал.NIZO,извини ме,че не ти отговарям,но явно наистина няма смисъл от излишно теоретизиране,ако желаеш можем да го обсъдим на лични.Хубав ден и успешна седмица на всички.
Радико:
За мен този спор имаше смисъл единственно заради идеята да предпазя теб и евентуални последователи от това да блъскате залудо гонейки Михаля, както вече го сториха няколко човека опитвайки се всуе да направят най различни варианти на ротовертери използвайки какви ли не "хитрини" Ти като си дебелоглав и упорит няма проблеми действай. Явно няма да спреш докато не се убедиш, че стената е по здрава от главата ти, но не убеждавай и други хора да хвърлят усилия и пари на вятъра.
Прилагам една извадка, сети се от къде която може би ще те убеди, че правотокова машина с последователно възбуждане може да работи и като генератор "при това много добре се саморегулира" Сега остава да се сетиш, че може да и сложиш маховик и малко електроника която да я вкарва ту в генераторен ту в двигателен режим и готово. Събирай дружинка от тия дето знаят от коя страна се държи поялника грабвайте мосфетите и поялниците и почвайте. Докато темата стане 17-18 страници знаеш ли колко схеми трябва да се изначертаят. Луд умора няма Пожелавам ти успех поне в чертаенето, то че краен резултат няма да има е ясно.
krasias:
Да Радико, точно така е постоянно токовия мотор с последователно възбуждане може да влезе в генераторен режим. Това му свойство се използва в някой машини за електрическа спирачка, като след изключване на захранването двигателя се окъсява и понеже от високите обороти вече е в генераторен режим спира за секунди. kd_dinev, за какъв професионализъм говориш като ти не искаш да отговориш на елементарни въпроси които ти задава Радико а и не знаеш че правотоковия двигател става на генератор. Какво да очакваме от теб да ни покажеш в този случай. Нищо лично, но ти си този който прави нещата да изглеждат безсмислени.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия