Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Ефект на Харолд Аспден

<< < (3/9) > >>

GreenHulk:
Оптимизиран ли е двигатела за начално стартиране?

Радико:
Dedo pop
Нали знаеш, че при старт асинхронните двигатели консумират 7 пъти повече енергия там е проблема ти. А и освен това тези дето са тръгнали с голямата кошница напред и чакат да берат проценти разлика от сорта на 20% 30% 50%  ще останат много разочаровани. Бъдете сигурни, че ако се установи посоченият ефект той ще е със стойност под 1%   

Dedo pop:
    Знам. Чувал съм и за старт-стопен режим на работа.Мисълта ми е че дори и да се замени двигателя с постояннотоков ефекта ще е в същата посока. Искам да предпазя ентусиастите от излишни разходи но както изглежда няма да успея.
    За ентусиастите-най лесно и  евтино да ескпериментирате със стартер от Лада, москвич старите модели. Те са със смесено възбуждане, но могат да се преработят и за последователно. Става и със динамо за Зил газка -динамо а не генератор.Успех в харченето.

burgas61:
Dedo popeр
Имаш ли идея къде могат да преработят  стартер от Лада или Москвич от смесено възбуждане в последователно,
за да направя експеримента

ppipilica:
Е кво толко има за преработка, малко жици разменяш и готово. Само че стартерите не са пригодени за продължително натоварване, първо ротора е на Втулки и второ тока през намотките е доста голям и намотките се загряват силно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия