Да добре това е ясно, но не мога да схвана какво ни грее. Ще развъртама маховика и ще го куплираме към генератор докато паднат оборотите и после пак ще го развъртаме и пак товар, нещо подобно ли трябва да стане.
Ако има някво поле или нещо друго което помага на маховика то би следвало да му помага и в движение, нали е логично, а от там следва че и ротовертерите с маховик, мотор и генератор не са баш фейк.
Интересно е да се пробва, аз отдавна съм събрал материали за подобен експеримент ама пусто време не стига.
Да, нещо такова е идеята и не е трудно да се тества с многократни замервания.
Разбира се, може да се мисли и за оптимизиране на самия двигател ефективно да харчи начално - нещо кондензатор, ШИМ, джаул тийф. Ако имаме поне 25-30 процента разлика това си е СЕ.
Намаляването на разхода си е повишаване на КПД
. Искам да прочета на спокойствие текста и може пак да пиша. Ако си струва може и да попреведем.
за Dedo pop: Имам предвид енергията за ново завъртане на маховика. Което да си е автоматизирано с някакъв драйвер или компютърче.
Езотеричния Учител Рудолф Щайнер е правил предсказание за използване на механизми свързани с етера в бъдеще - фундаментално е възможно, и Учителя Петър Дънов е давал потвърждение във връзка със зададен му въпрос за перпетум мобиле, друг е въпроса как точно ще стане, трябва да се търси начина. А за тези които се занимават с въпроса, това също може да им влияе:)
Младостта и енергията, която виждате в труженици, които се занимават с идеята за perpetum mobile, се дължи имено на нея. Тази идея ги подмладява, ободрява, и те с най-голямо търпение понасят всички неволи. Идеята за това вечно движение отхвърля всички лоши мисли в човека и човек, който се занимава с тази идея, в себе си почти е постигнал perpetum mobile. Ето защо тези хора носят в душата си тази красива мисъл.