Развиване на чакрите!
Това е култ към тялото и закотвя духът, по-силно към него. Дефакто, обратното на духовното развитие!
Всяка медитация над чакрите, насочване на енергия към тях е антидуховно. Всякакви диети, освен ако не си болен и то много болен, СА култ към тялото и са антидуховни.
"Не може да имаш двама господари". Разбирай, че не може хем да се грижиш маниакално за тялото си, хем да искаш и духът да ти е здрав. Това са две взаимно изключващи се неща.
Дънов: " Когато изпитвате силни емоции, край вас идват 4-5 същества от духовния свят. Вие трябва да се отнасяте с разбиране към тях".
По-голяма профанизация, рядко се среща. Тези думи са толкова обсурдни, че определение още не измислено. Толкова са велики, великите учения на дънов. Какви са тези същества? Вредят ли ни? Ако да, как да се отървем от тях? Дънов не казва. Хвърля бомбата и чао. Да, тези същества се хранят с нашата енергия (лууш), есенцията на живота. Дънов обаче не казва, че някои от тези същества са много опасни и ако навлезнат в аурата, се опитват да вземат контрол над подсъзнането, а крайната им цел е пълно обсебване на съзнанието (лудост, мании, полови извращения). За разлика от дънов, в днешните времена, за щастие има хора, които казват истината в прав текст и дават отлични методи, как да се предпазим от такива същества, как да ги диагностицираме и как да ги махнем от полето си. Трудовете на Людмила Пучко, са едни от най-добрите книги, в нашето съвремие, касаещи невидимия свят.
Толкова от мен за дънов. Не си струва повече усилия. И въпреки всичко, човек не може да прескочи стъпало. Който е на вълна дънов, трябва да си мине по реда, за да види края на деветата глуха. Някога и аз бях там.