Ако е така ми е доста интересно как с един и същ генератор се зареждат както 12 волтови акумулатори, така и 3.7 волтови литиево-йонни елементи? Вероятно съм с много закостенели знания, но това което съм чувал е че акумулатора иска около 14 волта напрежение за да се зареди, докато Li-ion елементите искат между 4.2 и 4.8 волта, като са изключително придирчиви към това напрежение и всякакво надвишаване ги унищожава много бързо.
...
Ще бъда много радостен и ако получавам конкретни отговори поне на част от тях. Благодаря предварително.
Конкретно за juliang:
Зареждането не става само чрез познатите ти електрически параметри,(наистина трябва понякога да надскочиш разбиранията си), то е все едно да питаш как едни и същи слънчеви лъчи образуват (ТОЧНО КОЛКОТО Е НУЖНО) витамин "D" в хора с различно тегло и различен цвят на кожата...
Поемаш различна храна, която не можеш да измериш с динамометър, но после мериш със същия тоя динамометър мускулната сила при дадено физическо натоварване, нали?
Мисли за един акумулатор, като за ЖИВ ОРГАНИЗЪМ, тогава може и малко да усетиш нещата...
Знам, че подобна идея ще срещне яростният ти отпор, но това няма да промени същността на фактите!
Докато не се опиташ да мислиш на друго ниво - всяко обяснение ще ти се струва лишено от смисъл!
Имам още доста въпроси, отговорите на които би трябвало да помогнат не само на мен да вникнем в същността на това изобретение, но ще ги задавам по-нататък...
И...много ми е странно, че не вникваш в смисъла на на това, което някой се опитва да ти обясни???
Доста пъти съм ти казвал, че НЕ ТРЯБВА да изискваш всеки да ти обяснява с ТВОИТЕ понятия, чрез ТВОЯТА логика, ЧРЕЗ твоите РАЗБИРАНИЯ...
По този начин ти неволно се стремиш да нагодиш всичко, което ти се обяснява към СВОЯ СОБСТВЕН КАЛЪП на възприемане и ако не се вмести там - не струва...
Просто се опитай...да "изпразниш чашата" си...поне за малко:)