Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (22/71) > >>

kd_dinev:
Значи по тежкото пада с по голяма скорост-ако те чуе Галилео Галилей-ще се обърне в гроба!Радико-какво стана-ще приведеш ли някакви доказателства за твърдението си или не?

Аtos:

--- Цитат на: dmitarp в Декември 27, 2015, 07:45:16 pm ---Гравитационното ускорение зависи от масата и на двете тела, така че по тежкото пада с по голяма скорост

--- Край на цитат ---
Абсолютно невярно!
И понеже не допускам и за миг, че ти липсват елементарните познания по физика от 5-6-ти клас, остава изводът, че не си съгласен с Нютон и неговият закон за гравитацията?
Дядо Нютон (и първо Галилей) твърди, че върху всички тела (независимо от обема и масата им) в земни условия действа ускорение, което е ПОСТОЯННА ВЕЛИЧИНА, затова е прието за константа G=9.81 m/s2.
Ти твърдиш, че ако пусна две гюллета от по 5 и 10 кг. от десетия етаж, по-тежкото ще падне по-рано, така ли е?
Обясни ни тогава своята теория за падането на телата?
Ако успееш да я докажеш...за мен (и много други) ще си гений:)

Радико:
atos,  мисля, че изказването за постепенното променяне на оста на въртене на елипсоидите е просто фарисейски номер от твоя страна. Ти си съвсем наясно за какво говоря но в името на нещо си, насочваш темата в "правилна" посока да но правилна за твоите виждания не и за истината. Кое е по важно правилна лъжа или неправилна истина. 
Кое е по важно да се пише в форума нещо на големи количества или да се пише на по малки количества но да е вярно.

dmitarp
мисля, че трябва да получиш приз за най неподготвено изказване.
Наистина, на полюсите телата са по тежки с по около 1кг. на тон, но причината е, че там не им действа центробежната сила която им действа на екватора получаваща се вследствие въртенето на земята.
освен това всички тела навсякъде в вселената се ускоряват еднакво. Гравитационната константа е доказано еднаква за цялата вселена.   

Изобщо колеги, всички опити за обяснение на гравитацията в 3D пространство са несъстоятелни. Концепцията на Иван Димов може да стане доста по интересна и реалистична ако еволюира до 4D.
Аз имам някакви идеи, но още са само идеи далеч от хипотеза.Като ми "хрумне", като ми бъде дадено по сериозно познание по въпроса, ще го споделя.   
П.П.
kd_dinev Да ще приведа температурата на водата на Щолена на ВЕЦ "Бели Искър" е равна с температурата на водата в изравнителя му. имаш информацията от ПЪРВА РЪКА тоест ПРОБВАЛ СЪМ ЛИЧНО.
А това, дето някой си е измерил загряване на водата в някаква река или поток, това е по метеорологични причини и го има в учебниците по география за 7 "седми" клас.

dmitarp:
Радико, ако тръгнеш по екватора и правиш измервания на всеки километър ще намериш 40000 различни стойности на гравитацията, които изцяло се дължат на неправилната форма на земята и не равномерната плътност.

kd_dinev:
Ами ако този '"някой си" е Джеймс Уат-аз бих се отнасял доста по-сериозно към това, което е правил - най-малкото заради това, че е постигнал много повече отколкото ние с теб ще постигнем някога! И не приемам твоето твърдение за каквото и да било доказателство по въпроса-не се обиждай, ама както и повечето ти писания е полвинчато и без липса на необходимата информация, за да убеди когото и да било в правотата ти...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия