Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Същност на гравитацията

<< < (9/71) > >>

kall:

--- Цитат ---Ами така ме кара да мисля факта, че никой не си е и помислил да демонстрира ефекта при "лабораторни" условия. Направиха квантово заплитане на 120 километра разстояние а с това нищо.
да бяха пратили един лазер на 120 км. и да прекарат покрай него масивно тяло Осмий, Иридий, обеднен Уран ако щеш на 120 км. все ще се отклони с няколко стотни от микрона. Ама не не го правят, сигурно защото знаят че няма да се отклони
--- Край на цитат ---

Абе аз си мисля, че доста трудно ще стане в лабораторни условия, то затова май си трябват астрономически тела. Т.е., тялото от осмий трябва да е наистина, ама наистина огромно, за да може да се забележат ефектите. То затова и засега( и за в бъдеще) ще си останем само с астрономическите наблюдения на това явление май, май. Но те много космически явления са така всъщност. Черните дупки, например. То точно за тях аз пък имам сериозни съмнения за реалното им съществуване. Да, има някакви далечни обекти, но те изключително трудно се наблюдават и почти нищо не знаем какво всъщност наблюдаваме. Да, предсказва ги теоретичния Стандартен модел. Ама това ли са всъщност. А и да не говорим, че не знам за надежден начин за реалното им изследване. Та така. 

Аtos:

--- Цитат на: hyparh в Декември 25, 2015, 04:13:10 pm ---Един от вероятните отговори е, защото материалните частици непрестанно се нуждаят от свежа поддържаща енергия, за да съществуват, или с други думи - храна. Тази храна си я набавят от околното пространство (етера) под формата на етерони и евентуално техни прости съчетания в кристална форма (много по-опростени от познатите ни субатомни частици). Тази прииждаща от всички посоки "храна", създава гравитационното налягане.

--- Край на цитат ---

По-скоро създава "разреденост" в етера на това място и оттам - зона с по-ниско етерно налягане!

--- Цитат на: hyparh в Декември 25, 2015, 04:13:10 pm --- Имаме и поток в обратна посока, които е с афинитет да се придвижва от зони с по-високо към зони с по-ниско налягане (отдалечаване от материята). Този поток е съвкупност от отпадните продукти на материята, т.е. дезинтеграция. Имаме отворена система. Именно дезинтеграционните потоци са тези, които държат масивните космически тела на разстояние едно от друго. При евентуално раздуване на Слънцето в бъдеще, неговият поток може да избута планетите встрани (орбитите им да се разширят едновременно с раздуването му), вместо да ги погълне. Подобно на магнити с едноименните си полюси един срещу друг.

--- Край на цитат ---
Потокът винаги "наляга" в посока към по-малката плътност... и при двата случая!
И е твърде вероятно да е така, както го представяш за случаите при които се отблъсква материя!
Тук, в тази тема (която разисквахме надълго и на широко), съм обяснил моето виждане:
http://mazeto.net/index.php/topic,9507.45.html
постове 51,53,54, 76,78, 84, и...цялата тема е интересна ( за kall го пиша).
Тук също много добре са обяснени някои от процесите в допълнение:
http://mazeto.net/index.php/topic,5414.msg29320.html#new
постове 1 и 7...

Обърнете внимание на факта, че гравитацията се проявява ИЗКЛЮЧИТЕЛНО чрез масата на телата, но масата НЕ Е причина за гравитацията!
Имаме ли маса имаме и гравитация, имаме и ИНЕРТНОСТ.
По-скоро може да се предположи, че маса и гравитация са породени от еднаква първопричина (Хипарх я спомена), а именно - проявлението на етерните сили върху всяка една частица от това, което наричаме материя!

GreenHulk:
Една друга гледна точка- а ако в случая с гравитацията и движението на планетите действат други сили, които не са съвсем от материален характер(условно казано от друго измерение), кво правим?

hyparh:
Направо си е същата гледна точка :) Етерът не е материална субстанция и има свободен достъп до други измерения, където се осъществява обмен и трансформации, които ние не разбираме.

mi68:
Здравейте,
Който не разбира човешкия свят неразбира и Божествения.
Гравитацията може се оприличи като налягане. Това илюстрирам с описание на следните два опита.
Ако се намираме на еквипотенциална равнина то липсва гравитация (безтегловност). По земната кора се наблюдава микрогравитация до по-големи стойности.
Ако гравитацията е налягане може се приложи закон на Бернули динамичното и статичното налягане е константа. Тава става със следния опит: Взима се лист хартия и фуния. Листа се слага на масата доближава се фунията и се издишва въздух. Листа се повдига от масата и се доближава до фунията без да залепва защото от там излиза въздух. Създава се вакум от разликата между статичното и динамично налягане.
Вакумът и въздуха са диелектрици и могат да се наелектризирват и пренасят заряд, ако се движат, така нареченият ток на разместване, отместване или сменяване, сменяват се токоносителите. При тока на разместване имаме обемна плътност, при ток на проводимост токова плътност-за съпоставка. За увеличаване на обемната плътност трябва да се увеличи заряда или намали обема, може и двете. За сравнение при опитите на Тесла подковите на конете са святкали, може и хлебарките да са наелектризирани. Намаляване на обема (имплозия) става с "Серл" ефекта описан по-горе в темата. При намаляване на обема наблюдаваме изтичане на заряди през острие или гребен, популярно в електростатиката.
За това има преплитане между електростатика и гравитация, те са свързани и със СЕ.
Подобно нещо се случва с бобина за електромагнити на Тесла. Със сферичен (униполярен) кондензатор се наелектризира ефира (въздуха) и се сгъстява в центъра на бобината в тънък проводник. Индуктивността действа като помпа и заряда се увеличава в системата за сметка на триенето на заредения ефир. Наблюдава се охлаждане заради намаляване на вътрешната енергия на ефира от хаотично към организирано движение. При кръстосано свързване възниква ПОВ и има излишък на електрическа енергия, което е благодат!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия