Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Александр Мишин - Вихрови технологии в медицината

<< < (5/10) > >>

Аtos:
Май спорите безсмислено...
Живи ли са вирусите? Да, живи са!
Организми ли са - не, нямат СОБСТВЕНА ЗАВЪРШЕНОСТ!
Те са по-скоро като процесор, който си няма дънна платка и периферия. Когато се докопат до такива, започват да ползват ресурсите им, изменяйки основните функции на устройството.
И както не всеки процесор "пасва" на всяко дъно, така и не всеки вирус атакува всяка форма на живот и може да се "вклини" в нея.

А аналогията на компютърен с биологичен вирус е невероятно реалистична! "Жив" носител на "половинка" от клетка???
Напълно изкуствена работа, това, че досега сме се опитвали да ги обясним строго "научно" и естествено, прилича на опит да обясниш микровълнова печка, чрез частите на детски конструктор...

Вирусът няма аналог в природата, както и ензимът, те не могат да се самосъздадат, та каквито и условия да им предоставите.
И всички "изкуствено новосъздадени" вируси досега са на базата на някакви стари, предишни - ползват се "готови матрици"!
Никой още не е успял да създаде вирус от неорганични вещества.
Аз лично споделям мнението на EDM electronics, че това са биороботи и то внесени ни в последните 500-1000 години, в противен случай досега най-рехавият вирус щеше да е изтребил цялото население на света още преди 5000 години, когато медицината не е била още медицина...

Радико:
edin То по тази логика и кокошките не се самовъзпроизвеждат защото се произвеждат от яйцата. Точно от теб не съм очаквал подобни разсъждения който са напълно в крак с най хардлайнерската позиция на стандартният материалистичен подход. В момента защитаваш теза напълно отхвърляща друга твоя любима теза. Това направо ми изглежда като раздвоение на личността.
atos това, че вирусите са "изкуствено създадени роботи" изключва ли възможността ние също да сме изкуствено създадени или това се приема по презумпция. Обаче ако се зачетеш малко по внимателно в историята ще забележиш, че няма твърдение прието по презумпция което да е останало необорено. Като изключим разбира се приетите прекалено скоро презумпции които се клатят ужасно и официалното им оборване се отлага по идеологически причини.
Вирусите се САМОВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ  независимо от насаденото ви нежелание да го осъзнаете. Просто това е механизъм на агресивно хищническо самовъзпроизводство  Това, че създателите му са търсили максимално опростяване на живо същество не значи, че вирусите са един клас със камъните примерно. Другото е, че очевидно ние изобщо не сме запознати с някой полеви или вълнови страни на живота които очевидно действат с особенна сила при вирусите . Факт който кара хардлайнерите упорито да наричат вирусите неживи "камъни".

edin:
Радико, вирусите са единствените организми, които нямат колективно съзнание. Айде пак намесих други науки, ама поне да разбереш, защо защитавам това, а не онова. Липса на колективно съзнание, за мен е достатъчно условие, едно нещо, да не е се числи, към жив организъм.

Радико:
Е тука вече стигнахме до въпрос на дефиниция а не до факти. Колективното съзнание обаче не знам как го определяш кои същества го имат кои го нямат. А и между другото по тази логика доста хора от форума трябва да ги броиме за неживи.

edin:
Няма да те убеждавам в нищо. Все ми е тая, в какво вярваш.
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4688

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия