Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Александр Мишин - Вихрови технологии в медицината
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Февруари 19, 2016, 05:16:10 pm ---Тука не си прав, вирусите са си съвсем живи организми, имат си ДНК имат си белтъчна обвивка,
Нямат само механизъм за хранене, но и човешките полови клетки нямат такъв механизъм, те също ли са кристали?
--- Край на цитат ---
Не може така, трябва на всяко гърне мерудия да сложиш, та да си губя времето да ти отговарям.
Не разбирам от яйцеклетки и от сперма, ама логически не ми се вярва яйцеклетката да не се храни, щом зрее 28 дена. Спермата пък има малък живот, вероятно като се произведе, в нея има всички необходими хранителни запаси, да изживее времето си.
Та сравнението ти ама хич не е вярно. Това, че вирусите съдържат ДНК или РНК и др. вещества, които има и в клетките, не означава, че са клетки. Аз ей-сега като държа в джоба си транзистори и контролери, значи ли, че имам няколко компютъра и че това е едно и също нещо? Позапознай се малко по-сериозно, недей така набързо да ровиш в Интернет и да четеш първия срещнат контра-материал, само и само да покажеш до какви подробности ги назнайваш нещата. Тогава ще видиш, че вируса е жив организъм, колкото е жив всеки механизъм. Нищо, ама нищо общо с клетката. Има цял един научнопопуляран филм за вируса в Интернет, там нещата са развити с най-малките подробности.
На вируса нито му трябва храна, нито вода, нито енергия. Механизмът му е неустойчив само на определена температура. Откъде му идва енергията още никой не може да каже. За мен е с извънземен произход биоробот. Ако Дарвиновата теория описва как се е пръкнала първата клетка - митохондрията, то за вирусите не съм срещал някаква теория все още за произхода им.
7
Радико:
EDM electronics
Вирусите имат или нямат ДНК мисля, че отговорът на този въпрос дава еднозначен отговор на въпроса - живи ли са или не въпреки, че има и по-прост отговор. Изхождаш от въпроса: Какво се случва с вируса на спина след няколко часа оставен на открито. Аз до колкото знам умира.
Освен това знам и, че неживите неща не умират. Сега има едни други полуживи същества за които може да се спори живи ли са или не са, това са прийоните те нямат ДНК и за тях има съмнения, че са причинители на паркинсона примерно. Виж за това, че вирусите, поне някой от тях идват от космоса съм напълно съгласен с тебе. Даже бих казал, че дори съм по-убеден от тебе.
8
edin:
--- Цитат ---Учените все още спорят дали вирусите да се причисляват към живата или неживата природа. Според съвременната биология животът трябва да отговаря на някои условия: да се самоорганизира, да се самообновява, да се саморегулира, да се самовъзпроизвежда и да се развива (да еволюира). Вирусите отговарят само на едно от посочените условия – те само еволюират.
--- Край на цитат ---
Радико:
Един какво означава еволюирането, не е ли процес пряко свързан със самовъзпроизвеждането
ти това: Самсунг галакси 1, 2, 3, 4 какво го наричаш еволюция ли.
Ако имаш определен обем с някаква среда, без значение каква, благоприятна обаче и пуснеш в нея един единствен вирус и после се окаже, че вече са милиарди това не е ли размножаване.
Да ви имам скапаните критерий братче.
edin:
Щом не може, да се възпроизведе извън тялото, значи вирусът, не се САМОвъзпроизвежда, а го прави с чужда помощ от клетките.
--- Цитат ---Вирусната обвивка съдържа няколко копия от белтък, който се свързва – абсорбира специфично от отделни клетъчни рецептори на клетката гостоприемник. Дадена клетка може да бъде инфектирана от определен вирус само ако има рецептори за него. След прикрепването на вируса към клетката при някои вируси в цитоплазмата навлиза само вирусната НК (както е при фагите), в други случаи навлизат и белтъци от вътрешната обвивка на вируса. От цитоплазмата вирусната НК се пренася в ядрото, където с помощта на клетъчни ензими се транскрибира. Новосинтезираната вирусна иРНК отива в цитозола и се транслира от рибозомите на клетката.
--- Край на цитат ---
Ти на това, САМОвъзпроизводство ли му викаш?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия