Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Александр Мишин - Вихрови технологии в медицината
oneman:
Благодаря ви!
edin, 2х18 = 36V и това е ефективна стойност.
Идеята ми е да използвам посочената схема за да усиля само по ток.
Генератора си осигурява необходимото напрежение според изискванията
за захранване на намотките, но Мишин пише, че трябва да има изходна мощност от
порядака на 1-2W за да може да се въздейства на сериозни проблеми.
Схемите от datasheet-а са за НЧУ и не съм сигурен, че ще сработят за 300 kHz.
Не съм специалист за това питам знаещите.
edin:
Радико,
--- Цитат ---Изходното напрежение на генератора е 20Vp-p (според изискванията), но не му стига мощност.
--- Край на цитат ---
. Значи на тези 20 волта Р-Р, им се търси усилване по мощност. Според написаното, правилно съм разбрал.
oneman, направи схемата, която постна. Тя е просто повторител на напрежение, не усилва и би трябвало да проработи. Колко ще издържи чипът, не смея да прогнозирам, но при високи честоти и мощности, ще се товари много и ще грее много. Опит му е майката. Независимо, че това е н.ч. усилвател, той може да усилва и много високи честоти.
oneman:
Аз ще му огранича тока до max 300 mA и ако трябва ще му сложа радиатор.
По каталог му дават 3.5 А
Въпросът беше дали схемата е достатъчна в този вид (гол чип без пасивни компоненти около него).
mi68:
Здравейте,
Такива резонансни и палачинкови бобини тип "Тесла" ползвам от 3-4 години. Конкретно при мен работят на 280кХц. Имат биологичен ефект и лекуват, но имат и обратна страна.
На база тези бобини имам усилвател на електрическа енергия, създават надлъжни електромагнитни вълни, вижте темата с опити с такива бобини писана от мен.
Тъй като работят в токов резонанс иска се напрежение. При лампова установка от 500В установката имплозивно гръмна след една минута.
Внимавайте с дозата, иначе обратен ефект!
edin:
--- Цитат на: oneman в Февруари 21, 2016, 02:37:13 am ---
Въпросът беше дали схемата е достатъчна в този вид (гол чип без пасивни компоненти около него).
--- Край на цитат ---
Достатъчна е.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия