Ясно е, че този текст не е писан преди 6-7000 години, а последните 150-200 години. За хората непознаващи съвременните технологии, всичко се прави с божията помощ и сила, което е нормално за тях. По въпроса за преводите и разбирането на текстове от преди хиляди години съм абсолютно съгласен с теб.
Добре тогава да се опитаме по някакъв начин да преведем иероглифите от третата снимка. Те, са писани от древните египтяни и, са оригинални, не са превод от някъде си. Да видим там, какво се казва и тогава да правиме по-кардинални заключения. За мен Джед колоната е източник на енергия и никой не може да ме убеди в обратното. За нещата, които са построили и оставили древните египтяни, са използвани прецизни машини, а не са правени на ръка с медните длета, повече от ясно е това. А тези машини, са имали нужда от енергия, за да бъдат задвижвани и използвани по предназначение, там е и ролята на Джед колоната. Тя е източникът на тази енергия. Ако приемем, че този „Ankh“ наистина е бил някакъв инструмент за преместване на камъните при строежа на пирамидите, то в него захранващият източник е Джед колоната.
Не сме по-тъпи от древните египтяни, за да не можем да разберем техните технологии, но трябва да погледнем нещата от правилния ъгъл и да се абстрахираме от многото догми набивани в главите ни през годините.