Автор Тема: Електричество в древен Египет  (Прочетена 171147 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 053
  • e^(π*ι)+1=0
Re: Електричество в древен Египет
« Отговор #90 -: Октомври 02, 2024, 11:51:02 am »
Това, което разбрах е, че това е електромагнитно устройство използвано за преместването на камъните при строежа на пирамидите.
Текста на снимката е с (извинение) абсолютна глупост. Някой си е взел и е написан нещо без изобщо даже ид а осъзнава какво пише. Но иначе Господ се споменава много пъти и така каво излиза енергията на господа вдигала камъните  :)

Сега се замислсте малко, даже и да е имално нещо ( да кажем най-мелко ) интересно при строенето на пирамидите тектовете даващи престава за това изобщо няма да са на Англииски а на древноегипетски (или какъвито и древни символи са изпозвали ). Техния преод в наше време е абсолютно под-въпрос. Мога да го кажа с доста авторитет, понеже съм се задълбавал в научни статии и книги (овновно физика) от 18-ти и 19-ти век и мога да кажа как доста се различават от това което ние разбираме сега, особенно по начина на изказване и при това само за някакви си 150-200 години и имайки толкова богати източници на написано познание. Само мога да си представя как някой превежда нещо от преди 6000-7000 години без абсолютно никакъв контекст за познания и сравнение на идеите от тази епоха.

Интересно е да гледате първия "Stargate" филм ( мисля от 1994 ) и да видите какво означава да се превеждат текстове на древни цивилизации. Тами има точно такъв елемент на  "превод" които според мен  е доста реалистичен, даже и за продукция павена от "Свещенното дърво" :)

Неактивен mito_kupona

• Стабилен
  • Публикации: 694
« Отговор #91 -: Октомври 02, 2024, 12:24:42 pm »
   Ясно е, че този текст не е писан преди 6-7000 години, а последните 150-200 години. За хората непознаващи съвременните технологии, всичко се прави с божията помощ и сила, което е нормално за тях. По въпроса за преводите и разбирането на текстове от преди хиляди години съм абсолютно съгласен с теб.
   Добре тогава да се опитаме по някакъв начин да преведем иероглифите от третата снимка. Те, са писани от древните египтяни и, са оригинални, не са превод от някъде си. Да видим там, какво се казва и тогава да правиме по-кардинални заключения. За мен Джед колоната е източник на енергия и никой не може да ме убеди в обратното. За нещата, които са построили и оставили древните египтяни, са използвани прецизни машини, а не са правени на ръка с медните длета, повече от ясно е това. А тези машини, са имали нужда от енергия, за да бъдат задвижвани и използвани по предназначение, там е и ролята на Джед колоната. Тя е източникът на тази енергия. Ако приемем, че този „Ankh“ наистина е бил някакъв инструмент за преместване на камъните при строежа на пирамидите, то в него захранващият източник е Джед колоната.
   Не сме по-тъпи от древните египтяни, за да не можем да разберем техните технологии, но трябва да погледнем нещата от правилния ъгъл и да се абстрахираме от многото догми набивани в главите ни през годините.

Неактивен mito_kupona

• Стабилен
« Отговор #92 -: Октомври 02, 2024, 01:33:04 pm »
   Ето още малко снимки на „Ankh“. Някой, са с йероглифи, но дали са писани от древните египтяни не знам. Какво олицетворява „Ankh“, машина за преместване на камъните за пирамидите, или „живот“ мъжкото и женското начало създаващо живот, или някакъв „ключ“ за нещо си или нещо друго, коя от всичките интерпретации е вярна, това трябва да се изясни. Според мен това е техническо съоражение, но за каквое и, как работи за момента не мога да кажа.

Неактивен Bat_Vanko

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 362
« Отговор #93 -: Октомври 02, 2024, 08:46:13 pm »
Мда с хидравликата става. Само дето остава един централен канал дето няма как да се запълни. Ама щом руснаците го казват кой съм аз че да споря.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 038
  • Невежеството ражда химери...
« Отговор #94 -: Октомври 02, 2024, 08:55:53 pm »
В статията не се споменават изобщо руснаци, споменава се Мюнхенският университет. Още:
"Но французские инженеры пришли к выводу, что сооружение «имеет все технические характеристики защитной плотины»."

Статията само е на руски език, м'а карай
(несложен) тролинг да става...

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 017
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #95 -: Октомври 02, 2024, 10:04:06 pm »
Ама щом руснаците го казват кой съм аз че да споря.

Оше един русофил от древен Египет.
Много русофили в тоя форум...  :)
И аз не споря - предавам се.  :)

Неактивен mito_kupona

• Стабилен
« Отговор #96 -: Октомври 04, 2024, 12:41:15 am »
Попаднах на едно видео, където руснаци споделят една много интересна гледна точка за предназначението на „Ankh“. Според тях това е прибор, с който древните египтяни, са общували с боговете. Теорията горе долу е следната. Сините китове общуват с честота 15 херца, като могат да комуникират на разтояние до 15000 километра, според учените. Ние не ги чуваме, защото са извън нашия диапазон, който е 20 херца до 20 килохерца. Комфортното човешко възприятие на ззвуци обаче е от 2 до 5 килохерца. Когато пищи комара ние го чуваме, защото е в нашия диапазон, но не ние комфортно, защото честотата му е висока. Знае се, че боговете, са били доста по-едри от древните египтяни има ги изобразени на много рисунки и статуи, и тяхната комфортна четота на възприятие на звуци е логично да е по-ниска от човешката. Та този „Ankh“според руснаците бил прибор, който понижава или увеличава честотата на звука в зависимост от това, кой на, кого говори. Ако бога говори на човека е нужно да се повиши честотата, за да чува човека в комфортния за него диапазон, защото честотата на звука на бога е по ниска от тази на човека. Колкото си по-голям толкова ти е по-ниска честотата на звуците които издаваш и обратното. Ако човека говори на бога, тогава прибора се обръща обратно и на човешкия глас честотата се понижава, за да бъде в комфортния за бога диапазон, а не бога да чува човека дразнещо, както човека чува комара. Видеото е на руски, но има и субтитри.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5ic3_BhD4g&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98

Неактивен mito_kupona

• Стабилен
« Отговор #97 -: Октомври 06, 2024, 06:05:23 pm »
Видео за предназначението на Джед колоната, като източник на енергия. Теорията е доста добре обяснена има логика в нея, но аз мисля, че не е било точно така. Моята гледна точка е друга, когато имам време ще я изложа. Да се гледа след 28-мата минута. Видеото е на руски, но има субтитри.
https://www.youtube.com/watch?v=vYQiQx1RqdY&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98