Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор/генератор на Slobodian Andrii

<< < (4/11) > >>

dmitarp:
В един фейк няма никаква магия, нито пък някаква тайна. Представете си, че изведнъж във всички електроцентрали спре да се подава гориво, дали ще има електричество във мрежата, тези фейкове искат да ме убедят, че ще има. В темата "Какво разбирате под СЕ", неволно всички писали в тази тема признават, че Слънцето и неговите ефекти (вятър, вода, биомаса) са единственото СЕ, което си е самата истина.

Maistora52:
Категорично съм убеден, че тази разработка НЕ Е фейк!
Все едно да кажем, че обикновеният "блокинг-генератор" е измама. А тук си имаме работа точно с усъвършенстван "блокинг-генератор". То и схемата на Бедини е с малки разлики същото! - добавен е един диод и една "неонка", и намотките са малко по-така.
Идеята е, че към "блокинга" е стиковано въртящо се магнитно поле, което усилва ОЕДС-то във втория проводник. А тоците в трети-пети и повече допълнителни проводници в една бобина е чист Бонус!
Опровергайте ме!  Пробвал съм!
Ето ви две схеми на блокинг-генератори и една (третата) на усъвършенствана "бединка".
А що се отнася до "магията" - то тя е в номера да се включи в "действието" и магнитната енергия.
За магнитите има всякакви спорове, но истината е проста - от тях в процеса на работа, при правилно инсталиране на същите - НЕ СЕ ЧЕРПИ ЕНЕРГИЯ, и респективно те не се изтощават поради своето участие в "действието" - особено що се отнася до Неодимовите и Стронциево-самариевите. Те могат да загубят свойствата си временно поради нагряване, но след охлаждане продължават да създават поле.
Така че, употребата на магнитни полета в магнито-електрични преобразуватели само мнимо ни подлъгва, че уж сме докопали "самозахранващи" се устройства и схеми.  Всъщност магнитните полета подпомагат по-ефективното усвояване на електрическите "потоци".
Наблягам на израза - при правилна стиковка и подредба на магнитите.

dmitarp:
На този блокинг-генератор, като му махнеш захранването, ще продължи ли да работи!?

EDM electronics:

--- Цитат на: Maistora52 в Април 12, 2016, 03:42:05 pm ---Категорично съм убеден, че тази разработка НЕ Е фейк!
Все едно да кажем, че обикновеният "блокинг-генератор" е измама. А тук си имаме работа точно с усъвършенстван "блокинг-генератор". То и схемата на Бедини е с малки разлики същото! - добавен е един диод и една "неонка", и намотките са малко по-така.
Идеята е, че към "блокинга" е стиковано въртящо се магнитно поле, което усилва ОЕДС-то във втория проводник. А тоците в трети-пети и повече допълнителни проводници в една бобина е чист Бонус!
Опровергайте ме!  Пробвал съм!

--- Край на цитат ---

Всеки има право да вярва и да е убеден в каквото си поиска и никой няма право да му пречи на вярванията и убежденията. Само от ИДИЛ не смятат така.  :D

А "тоците" в N-тия на брой проводник в една бобина, т.е. паралелна бобина или N-филярна не са бонус, защото безплатен обяд при трансформатора няма, а сборът на средната стойност на мощността на всички N-филярни вторични бобини е по-малък от първичната мощност, точно със загубите на трансформатора. Т.е. не само, че няма бонус, ами иска и добавка, за да стигне първичната. И това го знаеше всяко едно дете навремето, ходило на кръжок по жичкаджийство.

Опровергайте ме! Пробвал съм!  :D

Maistora52:
Ей-и-и! Ле-ле!
Голям смях!
Не приемам, че има незрялост в репликите по-горе, а че липсва въобще или достатъчен личен опит с "бединките".
Смешният въпрос е:
--- Цитат на: dmitarp в Април 12, 2016, 03:53:40 pm ---На този блокинг-генератор, като му махнеш захранването, ще продължи ли да работи!?

--- Край на цитат ---
Аз пък питам - а защо изобщо трябва да махаме някакво захранване? - тя схемата е такава, СЪС захранване. И "бединките" са СЪС захранване, но имат Бонус - въртящо се магнитно поле, което ... сещайте се! - ама по-добре - направете си го!
А пък и сравнението на би-три и N-филярни намотки и бобини с "трансформатор"само външно прилича на трансформатор. Защото имаме съвсем различен процес.
...
Някой се е "запецнал"!!! - ама не съм аз!
...
Но понеже дъвчем устройството на Юнака (както го нарекох) - при него няма външно електро-захранване, но има усъвършенствано използване на магнитно поле създаващо ЕДС в меден проводник.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия