Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен мотор/генератор на Slobodian Andrii

<< < (5/11) > >>

EDM electronics:
Някой задава въпрос, отговарят му, не го удовлетворява отговора и казва "някой се е запецнал, ама не бил той". После следва лекция, че това дето го виждаме на "картинката" е трансформатор, но само външно приличал на такъв. Вътрешно било друго, процеса бил друг.

Добре, съгласих се но при едно условие - Опровергай ме, пробвал съм!

И толкова......всичко затихва с празните приказки...

ckopax:
Трансформаторите на "юнака" както го нарича Maistora52 приличат на такива но БЕЗ ламели. Това не означава ли, че са пак трансформатори но въздушни, а те нямат ленц-ефект.

Радико:

--- Цитат ---Това не означава ли, че са пак трансформатори но въздушни, а те нямат ленц-ефект.
--- Край на цитат ---
Такова животно няма още открито. Има го само във фантасмагориите на някой членове на форума.
Не можеш да повдигнеш предмет с ръка без да усетиш тежестта ,това е така наречения ленц ефект.
всъщност може ако с ръка дърпаш лоста на някой кран и той го повдига но "ефекта си остава"
просто е преместен върху крана.

ckopax:
Добре грешката е моя  :D Може да се каже тогава-слабо изразен или почти липсващ. :) Явно "юнака" е първия който го е открил защото не мисля че е измама, особено 10kW- те. Вижте само колко заготовки и кутии е приготвил за тях.

Радико:
За съжаление реакцията на опората "независимо механична или магнитна" винаги е РАВНА на предизвикалата я сила. :'( :'( :'(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия