Автор Тема: Извличане на енергия от гравитация  (Прочетена 145186 пъти)

Неактивен Dedo pop

• Активен
  • **
  • Публикации: 299
Re: Извличане на енергия от гравитация
« Отговор #75 -: Май 01, 2016, 09:00:05 pm »
    Като идея е добре. Но ако задълбаеш малко повече започват проблемите:
     -с какво ще реализираш това управление на рамената?
     - как/по точно/с какво ще реализираш това управление?Електромагнити, ел. двигатели?
     -Как физически ще ги разположиш  така че да не си пречат?
     -как ще осъществиш връзката на изпълнителните устройства и управляващия модул при положение че изпълнителните се въртят с да кажем 200-300-1000 оборота?
     За това ти казвам направи циклограма.Да се убедиш че в рамките на 1 /един/ оборот ще имаш равновесна точка/може би е по точно да се каже ъгъл на завъртане/.
      Не е необходимо да се тества експериментално. Просто нарисувайте една окръжност ,отбележете местата на осите на рамената и мислено ги завъртайте.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #76 -: Май 01, 2016, 09:19:32 pm »
Посоката на сгъване и разпъване на рамената винаги е в една посока, противоположна на посоката на гравитацията. Т.е. енергията за сгъване и разгъване е равна на получената енергия от въртенето, или с други думи, пускаш едното рамо да падне от разстояние, равно на диаметъра, и после вдигаш две полу-рамена на разстояние равно на радиуса.

Разликата е че при вдигането и пускането имаме H на първа степен - промяна в потенциалната енергия, а при кинетичната радиуса е на квадрат. Освен това - сила за издигане и прибиране прилагаме само в двете точки - горе и долу, а след това силата на тежестта действа по цялата дъга от пускането до прибирането - тоест по-дълго време.    Друг въпрос е и как ще приложиш силата за разпъване - с лост може да вдигнем тежък камък, нали? Системата в началото се предвижда да ползва стартираща енергия, но идеята е после да се самозахрани.
Моля да се опонира с формули и сметки.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #77 -: Май 01, 2016, 09:55:18 pm »
Хълк дедо ти поп е напълно прав това е една напълно балансирана система която изобщо не е отворена както я наричаш ти.  сметките са много прости ако се замисли човек и стават и без интеграли. Дълго е за описване още повече, че съм го смятал и обяснявал вече.
Без триенето сметката е равенство а с него е в минус.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #78 -: Май 01, 2016, 10:11:00 pm »
Ако нещото тръгне, почерпете с една фанта  :)

Неактивен ppipilica

• Сериозно Активен
  • Публикации: 417
  • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
« Отговор #79 -: Май 01, 2016, 10:47:52 pm »
Ми ся се сетих как ще се вдигат топузите. В 5 часа почва една рампа която се издига и повдига топуза, трябва да са четен брой топузите, повдигайки долния той измъква горния щото са на една ос, слаб електромагнит се включва в момента когато топуза е прибран напълно и само го придържа да не се върне. Ми знам ли мен ме няма по сметките та мое и да на стане ма мое и да стане.
Малко в страни от темата но един климатик си е жив вечен двигател само трябва да се намери подходящ преобразовател топлина към ток.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #80 -: Май 02, 2016, 01:34:53 am »
може и без задържащ електромагнит, ако се ползват линейни двигатели...

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #81 -: Май 02, 2016, 01:41:44 am »
Хълк, готин ентусиаст си, но Радико, и dmitarp са прави!
Подобно "сгъване на рамо" е в противовес с гравитацията - нужна е сила, за да я преодолее!

Dedo pop, колкото и каквито управления да усложнят системата, няма как да се избегне нужната сила (и енергия) за "сгъване на рамото"...особено ако се отчете и факта, че то носи тежест.

Неактивен ppipilica

• Сериозно Активен
  • Публикации: 417
  • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
« Отговор #82 -: Май 02, 2016, 02:57:16 am »
Абе хора мислете по-различно не като коне с капаци, и климатика харчи ток ма топли повече от реотан и не може да се само захрани нали. Е що да не се извлече и нещо от гравитацията кво като похарчим някой и друг ват за местене.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #83 -: Май 02, 2016, 03:10:02 am »
Абе хора мислете по-различно не като коне с капаци, и климатика харчи ток ма топли повече от реотан и не може да се само захрани нали. Е що да не се извлече и нещо от гравитацията кво като похарчим някой и друг ват за местене.
Да, кофти е само, че похарчените са повече от "придобитите"...

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #84 -: Май 02, 2016, 03:41:54 am »
Защото климатика работи в една отворена система, и топлейки помещението ти охлаждаш околната среда. Най-близкия аналог на климатика в тоя случай е асансьора с противотежестта си. Харчиш 2 киловата, за да вдигнеш 1/2 тон тежест за сметка на топузите в шахтата. Дигаш хората, но спускаш противотежестта.
Аз лично не се сещам "накъде да се отвори" една гравитационна система, разглеждайки я като механизъм поставен на земната повърхност. В позиция си и 2-те тела на климатика да са сложени в една стая, и да искаш да я охлаждаш с него. Няма как да стане просто...

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Астронавигатор
« Отговор #85 -: Май 02, 2016, 06:43:14 am »
Хълк, готин ентусиаст си, но Радико, и dmitarp са прави!
Подобно "сгъване на рамо" е в противовес с гравитацията - нужна е сила, за да я преодолее!

Аз не отричам, че трябва енергия за разпъването - това е по дизайн, но го правим на едно място, да кажем на височина h, и на друго за събиране, а въртим на дължнината на полукръг на диска+h = PI*(Rголямо+h).

Работата за издигане и сваляне е A=2.m.g.h

Въртящия момент е M =(R+h).Fsinb
а издадения топуз според мен ако се завърти един полуоборот ще има извършена работа PI.R.(R+h).m.g.sinb

Съотношението е sinb(PI*R.R + PI*R.h)/2h

Хубаво е това да се интегрирара за градуса, тъй като ъгъла варира, а и оттам момента, но sin90=1 според мен това отношение трябва да е по-голямо от единица - тоест гравитацията да ни е дала прибавка, тъй като системата е отворена - спрямо Земята.

Сметнете го за диск с радиус 2 метра и разпъване 20 см. при sin90 правилно ли смятам че съотношението е 11*PI.
Масите се съкращават, така че няма значение какъв топуз ще вдигаме, сваляме и въртим!!!
Това СЕ ли е?

Да разгледаме това като вид лостова система.
Ако някой все още смята, че съм сгрешил някъде, да ми посочи точно къде.
« Последна редакция: Май 02, 2016, 07:04:45 am от GreenHulk »

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #86 -: Май 02, 2016, 09:12:58 am »
Когато човек трябва да изчисли някоя подобна задача "примерно да намери хипотенузата на един триъгълник разположен някаде в града и на хипотенузата има сграда и ни пречи да я измерим. Има два способа първият е да използваме питагоровата теорема и знаейки колко са дълги катетите да изчислим колко е дълга хипотенузата. Малкото неудобство е това, че ни е нужен калкулатор със функция "корен квадратен" какво правиме ако нямаме такъв.
Не сме в града а на някакво предаване "сървайвър" и режисьора ни е взел всичко.
Ами начертаваме на земята някаде подобен триъгълник в мащаб и измерваме "може и в крачки"
При сложни задачи като тази или трябва да се пресметне коректно цялата формула "която изобщо не е толкова проста" или да се използва вторият опростен метод.
ами имаме да речеме разлика в дължините на рамената 10 см. В случая ако ще колелото да е и с радиус 1 километър нас ни греят само тези 10 см. Другото разстояние се съкращава защото го има и в двете рамена. примерно тежестта е един килограм дължината на полезнич лост е 10 см. само в положение 90 градуса. ако се опитаме да го усредним ще получиме резултат от 3 см.
в този момент задачата се свежда до това с въртящ момент един килограм на 3 см. за половин оборот дали можем да повдигнем 2 килограма на 10 см???
За повдигането ще ни е необходима макара с радиус 6 см. на такава половината обиколка ще е 10 см. Явно съм подценил усредняването на дължината на рамото защото при така направените сметки излиза, че трябва да се върти в обратна посока. На някой ако му се занимава да пресметне колко точно ще е средната дължина на рамото.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #87 -: Май 02, 2016, 09:56:04 am »
То хубаво те е домързяло да снимаш, ми да те беше домързяло и да пишеш та да имаме по малко глупости тук във форума.

Неактивен Dedo pop

• Активен
  • **
  • Публикации: 299
« Отговор #88 -: Май 02, 2016, 09:59:30 am »
    Спирам да споря. Ясно е че всякакви логични доводи не се приемат. ОК. Само ще чакам  кога ще се каже като Макс Дедо поп беше прав. Загубих време и пари защото не го послушах.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #89 -: Май 02, 2016, 10:19:01 am »
Значи не знам какъв ник си ползвал по времето на Алтиум и какви публикации си имал. Това че са глупости всичките ти публикации ти го каза не аз.
Аз казвам, че всички публикации на всички потребители които твърдят, че колело може да се върти САМО благодарение на гравитацията са глупости. глупости на търкалета и тежести.
Ако искате сведения за практически опит в доказване на неработоспособността попитайте Майстора той е изпробвал поне десетина варианта.