.... Който си мисли, че живее един път само вероятно не би трябвало да му е проблем да се изгради като ефективно действаща СВИНЧУГА, която съществува предимно за да преобразува с удоволствие хранителни вещества в тор.
Ша ма прощаваш, ма .... и ти с*реш, нали? Независимо какво ядем, при всички резултата "на изхода" е горе-долу същия като химичен състав.
Е, аз предпочитам поне на входа нещата да са ми малко по-приятни. Ако за теб няма значение какво поглъщаш - избора си е твой.
Това че ти си решил да си изграждаш "добра карма" за следващия живот, лишавайки се от неща в сегашния ... за мен е абсолютно неразбираемо и... смешно.
Смяташ ли че нещо от сегашния ти живот е вследствие от доброто или лошото, което си направил в предишния или предишните? Не е ли това форма на безсилие, на неспособност да поемеш отговорността за действията си в собствения си сегашен живот?
Направо ми е смешно когато някой почне да се извинява за неуспехите си с някаква карма от предишни животи, с проклятия, с лоша магия която му били направили, с това че някоя циганка го била погледнала накриво...
Разберете го най-накрая - живота ви си го правите такъв какъвто искате и какъвто можете. Дошли сте на тоя свят без нищо, така и ще си отидете. Няма дебит или кредит - нито в началото нито в края на жизнения ви път.
Имал само един живот? Не е ли това мислене породило кредото "След мен и потоп"?
Гледам след мен да не остане потоп, но ще е доста дълго да ви го доказвам. Поне къща и наследник ще оставя, ако е дал Господ - и още нещо. Но за мен е много по-важно какво оставям всеки един ден. Пътувам си по България, и на доста места виждам сгради, в проектирането на които съм участвал и аз. Сгради, които служат на хората - те живеят в тях или работят в тях. Тия които ползват услугите на Теленор (бивш Глобул) - голяма част от кулите на които са качени антените им са по наш проект. Тоест аз съм допринесъл за това, че вероятно милион човека да могат да ползват телефоните си. Всяка седмица обикалям по заводи, и моята работа осигурява на вас и децата ви мляко, сирене, кашкавал, топлина...
И тези всичките неща ми доставят удовлетворение. Ежедневно.
Ако на това казвате "потоп" ... не ви знам що за хора сте.
Да, ти имаш само един живот, но духът ти има много! И от това, че не можеш (или не искаш, поради някаква тъпа упоритост) да се припознаеш сам със себе си, с истинската си същност - това, което наистина СИ, страда самата твоя същност (твоят дух), за сметка на самодоволното ти его, обитаващо моментното ти тяло, жалко, наистина...
Досега не съм чул духа ми да се оплаква от това как живея. Нито да ми иска сметка за това което съм направил или не съм направиш в предишните си животи. Така че ... докато не навдига глас, за мен той липсва. Който го чува ... негова си работа. По-горе казах каквото има да кажа за този начин на мислене.