И аз имам един въпрос, имаме една батерийка и проводник, свързваме изводите на проводника към изходите на батерията. Какво става, батерията почва да се разрежда, протича ток, този ток създава магнитно поле, за което се хаби част от енергията на тока, но другата част от енергията на тока става на топлина, и така докато батерията напълно се разреди, магнитното поле е изчезнало заедно с тока и е отнесло енергията му, но под каква форма? в електромагнитна вълна? Всъщност според мен енергията на тока се е превърнала изцяло в електромагнитни вълни, топлината създава електромагнитни вълни, това са инфрачервените излъчвания от нагрято тяло, и вълни в диапазона на радиовълните и микровълните, при изчезването на магнитното поле, но това става много плавно и бавно изчезване на магнитното поле, но е също изменение на неговата интензивност което по законите на Максуел няма как да не образува около проводника някаква електромагнитна вълна. Така че електрическият ток в същността си е превръщане на електрически енергиен потенциал във електромагнитни вълни