mind,ваше право е дали ще отговорите или не,сама по себе си липсата на отговор е някакъв отговор.Попитах защото сте изтипосали цитата на челно място,демек вижте го-той нищо не разбира и смята една и съща сила за две различни.Сам споменавате,че въпросът е бил обект на научен дебат,което означава,че подлежи на дискусия и различни групи учени са защитавали със сериозни аргументи едното или другото становище,още повече,че отговорът както казвате е философско съждение,а аз от личен професионален опит мога да ви кажа,че философските разсъждения далеч нямат характера на доказателство във физиката.Това че вие сте избрали едната страна в дискусията,а аз другата не означава кой знае какво... Що се отнася до конкретният ви отговор тук,както и този на dmitarp,още като видях какъв пример е дал Юлиан се сетих,че веднага ще се завайкате,ама той пътя така,пътя онака и т.н.Понеже,както отбелязах и преди професионалното ви високомерие е много голямо,четете отгоре,отгоре и се изказвате като последна инстанция свише.Аз имам впредвид много голяма сила,която действа на тяло с много малка маса,като под нейно действие импулса на тялото се изменя за много кратко време.В такъв случай говорим за ударно действие на силата,при което както времето за действие на силата,така и пътя изминат от удряното тяло се пренебрегват.Например сила от 10000Нютона приложена върхутяло с маса от 1кг ще доведе до такава промяна в импулса му,че скоростта му ще нарасне до 100м/сек.Времето за действие на силата е 0,01сек,или по точно казано това е времето,за което тялото ще промени скоростта си,защото силата може да действа и за по кратко време.Ако приложим тази сила върху тяло с маса 100кг,то промяната на скоростта му за 0.01сек ще е само 1м/сек.Ако искате вие смятайте,кое тяло колко енергия в джаули ще притежава.Вече дадох и пример за такава сила.Еднородно магнитно поле с индуция 1Тесла,с поставен проводник в него с дължина 2метра,маса на проводника 1кг,по който пропускаме ток с големина 5000Ампера за 0.01сек.Ако напрежението на източника на ток е 1Волт,енергията,която ще ни е необходима е 50Джаула.