locco, нещата не опират до изказване на мнение, а на терминология. Свойствата на високочестония ток, са доста сериозно изучени много преди това видео. За съжаление, като всичко в нашата измислена цивилизация трябва да му дойде момента, в който комерсиалния елемент се прояви в пълна сила. В интерес на истината съм се забавлявал с високочестотен ток още като ученик демонстрирайки (перчейки се) пред приятели как свети електрическа лампа за 220В и аз я държа с ръка и за двете клеми
. Интересното е, че не знаех че на това му викат "студено електричество". И именно затова повдигам този въпрос, високочестотния импулсен ток е ли студено електричество или не ?
Като цяло съм напълно съгласен с безопасността на ВИТ и че само асинхронните двигатели се нуждаят от конвертор. Приложението на ВИТ в бита може да се внедри по всяко време, но не се прави сещайте се сами защо.
Ще си позволя леко отклонение. IPTV технологиите са разработени и внедрени преди повече от 10г. Въпреки, че сега стават все по модерни и всеки оператор предлага тази услуга, все още производителите не интегрират възможността телевизионните приемници да възпроизвеждат директно този видео поток, а се налага да се слагат допълнителни STB-та. Странен е и фактът, че се внедриха така наречените SMART TV-та, набутаха се далеч по мощни процесори от тези в едно STB за IPTV и въпреки това не се поддържат протоколите за IPTV. За мен отговора е прост. Това ще бъде следващата мода и рекламна стратегия потребителя да си закупи нов телевизор въпреки, че стария му е едва на 2 години. Както сега думичките "LED", 3D, SMART - продават сегашните модели ТВ-та, така в бъдеще ще се добави и "IPTV". Просто производителите чакат да стане достатъчно популярна за да направят своя пазарен бум. Почти същото мисля се отнася и за високочестотния ток и неговото масово приложение в бита и ежедневието.
Поздрави.