Понятията "късо съединение" и "прекъсната верига" при хладното електричество са обърнати на 180 градуса.
Например ако се постави по-голям резистор хладния ток се увеличава. Колкото повече расте съпротивлението, толкова се отива към късо за тока от хладното електричество. Късото настъпва когато е прекъсната веригата! Затова трябва да има винаги включен товар.
https://www.youtube.com/watch?v=yVzhKpEqUgcВсе пак ще се опитам да опиша как аз виждам нещата.
Всичко започва от радиантната енергия.
Преди показвах една картинка с разликата м/у магнитно поле и радиантно (ама не е поле последното).
При протичане на ток по проводник се създава магнитно поле около него. Като се спре тока това магнитно поле при прибирането си индуктира от своя страна ток в проводника. Но това може да се опреличи като меко, плавно действие. Без да се дърпа лъва за опашката.
При радиантната енергия тока трябва да е постоянен, еднопосочен и рязко да се спира и пуска. Така при определени и конкретни условия зависещи от парамертите на намоткава, физ. размери и други, се създава радиантната енергия, която не е така "мека и плавна" както магнитното поле, а дърпа яко лъва за опашката.
От друга страна понятието радиантна енергия не означава, че това е енергия, която веднага върши работа директно. Тя "предизвиква" едно нещо да реагира. И чак при неговото реагиране се получава хладното електричество също както магнитното поле при прибирането си създава познатото ни електричество.
Радиантната енергия всъщност създава около намотката все едно област на ниско налягане, но не за въздуха, а за Етера. И той реагира като "ощипан" и става като приказката дето хвърляме един камък на маймуната, а тя ни отговаря като ни обсипе с няколко наръча банани.
Така че с малко от изветното ни електричество, предизвикваме много по-голяма реакция и от там СЕ.
Долу-горе това е според мен.
Много ми харесва това изречение:
"Следует иметь в виду, что холодная электроэнергия обеспечивает почти неограниченную мощность, и использование которой не понятны многим людям."