Bat_Vanko
На същият сайт предлагат и ето това:
http://www.sensomat.info/encoders-absolute-multiturn.htmТочно за това иде реч знаначи, но имам безброй причини поради които искам аз да си го разработя а не да го закупя. А и не знам кое е за теб прилична цена аз до сега попадам все на цени дето за същите пари ще отида в някой мол и ще се облека от главата до петите.
Дедо попе проблема на машините направени по твоя начин са, че те работят като вируозен художник специализирал се да рисува със вързани очи. Сяда взима четката и рисува всичко на веднъж от край до край, но ако докато рисува минеш покрай него и го блъснеш без да искаш ще загуби ориентация и няма да може да продължи със картината и ще се наложи да рисува нова. Е при мен заданието е такова:
невъзможно е да се подсигури гладка и непрекъсната работа от край до край, не може да се повтори отново на празен ход изработеното вече. За това единственото решение е абсолютни енкодери поради други пък причини искам да си ги разработя аз.
Bat_Vanko Диска показан по горе или по скоро за начало с по малко сектори мисля да го принтирам на транспарентно фолио