Чудесна статия, пусната от Технократ по-горе. Има надежда да се разбият айнщайнизмите
На мен ще ми бъдат много любопитни резултатите от пускането на анкета "Съществува ли време?"
С прости отговори "Да" и "Не". Защото текущия спор се води от едни и същи 4-5 човека и никой друг не се престрашава да вземе участие (с изключение на teofilius и още някои имаше, като и двамата всъщност подкрепят лагер "Майстора"
).
Вижте сега... работата е там, че вече започнахме да се хващаме за всякакви термини и да носим вода от 9 кладенеца, като в крайна сметка използваме все вид описателни процеси, което няма как да е иначе - трябва да използваме измислени от нас понятия (описващи разни явления), за да се разбираме помежду си.
Проблемът (поне доколкото аз го виждам) се корени в айнщайновите заигравки с "времето", превръщайки го в нещо, което то всъщност не е. Хората ще кажат "Щом Айнщайн казва, значи можем да изкривяваме времето, можем да пътуваме през него напред/назад, можем да използваме червееви дупки..."
Ето това са глупости, разбирате ли?
Въплъщаване на нещо, което не може да се въплъти! Именно тези опити за въплъщение впоследствие масово изкривяват разбиранията на хората и от тези фантазии те си разгръщат свои още по-грандиозни, нямащи нищо общо с действителността.
Това е основното, което се опитваме да кажем с Майстора и Технократ. Че в природата има безконечно действие/промяна - има, разбира се - вече кой как ще го наименова (време, процес и т.н.) е въпрос на гледна точка.
Борим се именно срещу погрешните въплъщения и приписване на несъществуващи свойства на динамичната природа.