Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Поредният Магнитен генератор
ndm:
Помислих си …..седейки, че евентуално това може да е твое мисловно упражнение. Но Отговор #105 ме разочарова. Нищо де, това не пречи да назидаваш.
--- Цитат на: atos в Февруари 28, 2019, 11:04:39 am ---Това е толкова явно, че повече няма накъде...и е нещо, което не подлежи на споделяне, поради изначалната си първична същност, която е в основата при преобразуване на механична в електрическа енергия и обратно.
--- Край на цитат ---
За другите назидания по-добре …..само да седя.
Аtos:
ndm, къде точно те сърби?
Или очакваш аплодисменти за представлението си в ролята на вечния дразнител?
Твърдиш ли нещо или оспорваш нещо? Ако твърдиш нещо - обяви какво, че не ти се разбира точно! Ако оспорваш - аргументирай се?
Престани с този цирк и не се самонадценявай толкова!
Bat_Vanko:
Entalpii, наистина ти в тази тема си на "свой терен", не мога да си кривя душата. За разлика от многото други теми, тука ти само за два дена успя да разбереш какво казах в прав текст на 26.02. Просто потенциала ти в магнитните двигатели е несравним.
--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 26, 2019, 01:40:41 pm --- А колкото по широка е хистерезната крива толкова по големи са загубите и загряването.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Entalpii в Февруари 28, 2019, 04:43:19 am ---Казахме за тъничката хистерезисна фигура на силициевите стомани! Големи хистерезис и магнитострикция означават и големи загуби - МАЛКА ЕФЕКТИВНОСТ.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Един невеж ум не е абсолютно празен съд, а е пълнен с каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории, факти, интуиции, стратегии, алгоритми, евристики, метафори и предчувствия, но за съжаление, на него му изглеждат полезни и точни знания.
--- Край на цитат ---
Главата ти е пълна с факти, но поради липсата на знания не можеш да ги систематизираш и разбереш, затова пишеш глупости.
--- Цитат на: Entalpii в Февруари 28, 2019, 04:43:19 am ---Но липса на магнитострикция означава липса на магнитопроводимост - чети хубаво руския текст!
--- Край на цитат ---
Точно обратното е: материалите с най ниска магнитострикция имат най голямата магнитна проводимост. На pdf файла можеш да видиш характеристиките на един феромагнетик, който има почти нулева магнетострикция (спрямо силициевата ламарина е над 100 пъти по ниска), но магнитната проводимост е 1 000 000 (над 100 пъти по голяма от тази на силициевата ламарина). А причината се вижда от графиката, но надали ще я разбереш само за два дена.
merlinbg:
Ето, нещата започнаха да ми се изясняват и Свободната Енергия е почти открита. Просто трябва термопомпа с детандер, която е без реакция на Ленц и с ефективност многократно надвишаваща Карно. Просто и ясно (казано), вече се вижда светлината в края на тунела (само дано да не е отново прожектора на влака).
Трябва да си измисля и аз думичка за край на постовете ми, за да звуча по-авторитетно и нека тя да бъде...
Вервайте ми!!!
merlinbg:
Концепцията става от ясна, по-ясна. Просто ни трябва един ZPM, е... хубавото е, че аз знам от къде да вземем. Има такива в база Атлантида, в галактика Пегас. Телепортираме се на борда на Дедал и след няколко месеца (ако е рекъл Господ) се връщаме с модула. След това остава лесното: към ZPM-а връзваме термопомпата и детандера и воала имаме си СЕ. Всичко е лесно и просто (и все пак дали не е влака).
Вервайте ми!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия